αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Εσθονία λανσάρει Visa για ψηφιακούς νομάδες

Η Εσθονία λανσάρει Visa για ψηφιακούς νομάδες

Σε μια κίνηση… από το μέλλον προχωρά η Εσθονία. Το κοινοβούλιο της χώρας στις 3 Ιουνίου ενέκρινε τις τροποποιήσεις στους ισχύοντες νόμους, που στόχο έχουν τη δημιουργία μιας digital nomad Visa. Όπως διαβάζουμε στο estonianworld.com, αυτό θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταβούν στην Εσθονία ως τουρίστες και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εργάζονται για έναν ξένο εργοδότη ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς να είναι «δεσμευμένοι» σε κάποια τοποθεσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η Εσθονία είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που δημιουργεί μια τέτοια Visa για ψηφιακούς νομάδες.

Έτσι κι αλλιώς, η Εσθονία θεωρείται μια ελκυστική χώρα για τέτοιου είδους επαγγελματίες. Μιλάμε για μια χώρα με καλό startup οικοσύστημα, έχει πρόσβαση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Εσθονία μιλούν Αγγλικά, ενώ ένα ακόμα «όπλο» είναι το πρόγραμμα e-residency.

Με την Visa για τους ψηφιακούς νομάδες, η Εσθονία θέλει να μπει ακόμα πιο δυνατά στο παιχνίδι. Να προσελκύσει ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα οι ψηφιακοί νομάδες που θα καταφθάνουν εκεί θα αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες εντός της χώρας, βοηθώντας και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η χώρα προβλέπει ότι 1.800 άτομα το χρόνο θα υποβάλλουν αίτηση για την digital nomad Visa. Και αρκετοί από αυτούς θα παίρνουν την τελική έγκριση για να «κατασκηνώσουν» στη χώρα, ενώ παράλληλα θα δουλεύουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =