αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η ερώτηση που θα σου κάνω πριν επενδύσω στην startup σου»: Εξηγεί ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής

«Η ερώτηση που θα σου κάνω πριν επενδύσω στην startup σου»: Εξηγεί ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής

Ο Tim Draper είναι δισεκατομμυριούχος και πετυχημένος επενδυτής εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα είναι… ανοιχτός στην επικοινωνία. Ο ίδιος μιλώντας στο CNBC παραθέτει το email του. «Θα με βρεις στο tim@draper.vc», λέει. Δίνει σε όλους το email του επειδή όπως εξηγεί του αρέσει να βοηθά κόσμο και τον κρατά στην κορυφή του παιχνιδιού.

Αλλά ακόμα και αν έρθεις σε επαφή μαζί του, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να απαντήσεις στην Νο1 ερώτηση του. «Η ερώτηση που κάνω σχεδόν πάντα πριν επενδύσω σε μια startup είναι: Γιατί το κάνεις αυτό;», λέει ο ίδιος.

Είναι σαν την ερώτηση: “Τι σκέφτεσαι;”. Όπως λέει ο γνωστός επενδυτής: ”Θέλω να βγει ο πραγματικός εαυτός των επιχειρηματιών. Και είτε λένε: «Ω, εξαιτίας αυτού και αυτού», ή «άκουσα κάποιον που πίστευε ότι ήταν καλή ιδέα», ή «ήθελα να βγάλω λεφτά». Οι πιο έξυπνοι λένε: «Θέλω να σε κάνω να βγάλεις λεφτά»”.

Αλλά η καλύτερη απάντηση είναι: «επειδή το αφεντικό μου τα έκανε όλα λάθος και ο πελάτης το ήθελε αυτό. Εδώ πρέπει να πάμε».

Σύμφωνα με τον Draper μια τέτοια απάντηση βγάζει σιγουριά. Και ένας επιχειρηματίας που βγάζει σιγουριά και πιστεύει ότι αυτό που έχει στα χέρια του είναι σημαντικό, έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει μια χρηματοδότηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 3 =