αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ερώτηση που έκανε το 1990 ο Warren Buffett στον Bill Gates και άλλαξε την ιστορία της Microsoft

Η ερώτηση που έκανε το 1990 ο Warren Buffett στον Bill Gates και άλλαξε την ιστορία της Microsoft

Όταν η Microsoft ξεκίναγε πριν πολλά χρόνια ως μια μικρή εταιρία, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Σήμερα είναι μια παγκόσμια δύναμη στον χώρο της τεχνολογίας. Σε όλη αυτή την πορεία, υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που άλλαξαν την ιστορία και έφεραν την εκτόξευση που όλοι γνωρίζουμε.

Μια από αυτές τις λεπτομέρειες, ήταν κάποια ερώτηση που έκανε ο επενδυτής Warren Buffett στον Bill Gates, στις αρχές των ’90s. Τότε που η Microsoft ήταν πολύ μικρότερο μέγεθος σε σχέση με τώρα. Την αποκάλυψη έκανα οι δύο άντρες, σε πρόσφατη ομιλία τους στο πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

«Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που μου έκανε ήταν: Η Microsoft είναι μια μικρή εταιρία, από την άλλη η IBM είναι μια τεράστια εταιρία. Γιατί μπορείτε να το κάνετε καλύτερα; Γιατί δεν μπορεί να σας νικήσει στο software game που παίζετε;», αποκάλυψε ο Bill Gates στο event.

Από εκεί και μετά, ο Bill Gates μαζί με τον άλλο συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, έφαγαν πολύ χρόνο για το πως θα αποκτήσουν το δικό τους πλεονέκτημα στην αγορά. Τελικά βρέθηκε η λύση: Η Microsoft κατάφερε να κάνει τους υπολογιστές προσιτούς για κάθε σπίτι. Κυρίως μέσου του διάσημου λογισμικού των Windows. Μέχρι τότε, οι ανταγωνιστές αγνοούσα την προοπτική του να κάνουν mainstream τους υπολογιστές. Ακόμα και μικρά παιδιά άρχισαν να χρησιμοποιούν ευρέως προσωπικά Pcs.

Επιπλέον, το 1995 ο Bill Gates ενημέρωσε τους υπαλλήλους του για το Internet Tidal Wave που θα ερχόταν τα επόμενα χρόνια. Κάτι για το οποίο προετοιμάστηκε η εταιρία και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτό το πεδίο.

Όλα όμως ξεκίνησαν από την τόσο απλή ερώτηση που έκανε ο επενδυτής Warren Buffet στον Bill Gates στις αρχές των ’90s. Μια απλή ερώτηση που έκανε το συνιδρυτή της Microsoft να ξανασκεφτεί τα δεδομένα γύρω από την τεχνολογική εταιρία του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =