αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εργοδότρια που έδωσε μπόνους 10.000 δολαρίων σε κάθε εργαζόμενο της. Και δώρο ένα ταξίδι

Η εργοδότρια που έδωσε μπόνους 10.000 δολαρίων σε κάθε εργαζόμενο της. Και δώρο ένα ταξίδι

Για την Sara Blakely έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Ίδρυσε την Spanx στα 20s της. Πλέον είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά δεν ξεχνά τους εργαζομένους τους.

Τώρα έκανε μια ακόμα κίνηση που τράβηξε όλα τα βλέμματα. Η πετυχημένη επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι θα δώσει μπόνους 10.000 δολαρίων σε κάθε έναν από τους 500 εργαζομένους της εταιρίας της. Θεώρησε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει την εξαγορά της εταιρίας -έναντι 1,2 δισ. δολαρίων- από την Blackstone.

Παράλληλα, έκανε δώρο ένα ταξίδι στον κάθε εργαζόμενο- σε προορισμό της επιλογής του, όπως μεταδίδει το NBC News.

«Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον καθένα από εσάς», είπε η Blakely σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Για να γιορτάσω αυτή τη στιγμή, αγόρασα στον καθένα από εσάς δύο εισιτήρια πρώτης θέσης για ένα ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Ενώ τόνισε: «Θέλω πραγματικά κάθε εργαζόμενος να γιορτάσει αυτή τη στιγμή με τον δικό του τρόπο και να δημιουργήσει μια ανάμνηση που θα του κρατήσει μια ζωή!».

Η Blackstone αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του brand, αλλά η Blakely θα παραμείνει «σημαντικός μέτοχος», όπως είπε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Instagram.

«Γιατί μιλώ στην ομάδα για τις αποτυχίες μου»

Στο παρελθόν η ίδια έχει μιλήσει και για την αποτυχία, αναφέροντας μάλιστα μια ιδιαίτερη τακτική που ακολουθεί.

«Η αποτυχία για εμένα, είναι να μην προσπαθήσεις», λέει η γνωστή CEO.

Όπως εξηγεί, πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν ρίσκα, φοβούμενοι την αποτυχία. Δεν ξεκινούν μια επιχείρηση ή δεν μπαίνουν στο «παιχνίδι» γενικότερα για κάτι που θέλουν. «Όταν συνειδητοποιήσεις ότι η αποτυχία είναι το να μην προσπαθήσεις, ανοίγονται πολλοί δρόμοι στη ζωή σου» σημειώνει η Blakely.

«Στη Spanx, για να δώσω θάρρος στους ανθρώπους να αποτύχουν, μιλώ για τις δικές μου αποτυχίες συχνά μπροστά στην ομάδα», τονίζει η CEO. Μπορεί να τους πει για κάποια λάθη που έκανε με την Spanx ή στην υπόλοιπη διαδρομή της. Αλλά είναι πάντα ανοιχτή να μιλά για αυτά. Εξηγεί μάλιστα, ότι για κάθε αποτυχία που έχεις, πρέπει να μαθαίνεις από αυτή και να μπορείς να γελάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 7 =