αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επόμενη ημέρα του Μαρινόπουλου: Ανεφοδιάζονται τα καταστήματα, μπαίνει ζεστό χρήμα

Η επόμενη ημέρα του Μαρινόπουλου: Ανεφοδιάζονται τα καταστήματα, μπαίνει ζεστό χρήμα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η επαναλειτουργία των καταστημάτων του Μαρινόπουλου από τον νέο ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, έπεσαν οι οριστικές υπογραφές από τις τράπεζες και την οικογένεια Σκλαβενίτη για την ενεργοποίηση της συμφωνίας διάσωσης μετά και την τακτοποίηση των νομικών εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από την εκπρόθεσμη έκδοσης της δικαστικής απόφασης στο σχέδιο εξυγίανσης. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση ύψους 352 εκατ. ευρώ και παράλληλα θα αρχίσει η τακτοποίηση των απαιτήσεων προς τους προμηθευτές και τους λοιπούς πιστωτές (Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ, κ.ά.), με βάση τις προβλέψεις της συμφωνίας.

Παράλληλα, χθες, μετά την καταβολή του 40% της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, εξοφλήθηκαν πλήρως και τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, δίνοντας βαθιά «ανάσα» στους 10.500 πρώην εργαζόμενους του Μαρινόπουλου. Υπολογίζεται ότι συνολικά κατεβλήθησαν περίπου 15 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της μισθοδοσίας.

Στο μεταξύ, όπως διαβάζουμε στην Ημερησία, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο ανεφοδιασμός των 350 καταστημάτων του Μαρινόπουλου, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η τροφοδοσία και να μπει τέλος στη θλιβερή εικόνα που παρουσίαζαν τα ράφια της άλλοτε πανίσχυρης αλυσίδα τους τελευταίους μήνες. Επιπρόσθετα, βάρος δίδεται και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αλλαγή στις ταμπέλες και στην τοποθέτηση των καινούργιων που θα φέρουν το σήμα του Σκλαβενίτη, ώστε να σηματοδοτηθεί στην πράξη η μετάβαση στη νέα εποχή και να σταλεί ηχηρό μήνυμα στους καταναλωτές.

Πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει επανέλθει η κανονικότητα και θα μπορεί χωρίς άλλα εμπόδια να ανακτηθεί ο τζίρος που χάθηκε προς όφελος του ανταγωνισμού, ο οποίος υπολογίζεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας των νέων καταστημάτων υπό τη νέα διοίκηση, μετά τις απαραίτητες αλλαγές που έγιναν στις ταμειακές μηχανές, ώστε να εκδίδουν αποδείξεις με το νέο ΑΦΜ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + two =