αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ επιστολή του Mr Huawei προς τους εργαζομένους: Μιλά για «τανκ», «κομάντο» και… μειώσεις μισθών

Η επιστολή του Mr Huawei προς τους εργαζομένους: Μιλά για «τανκ», «κομάντο» και… μειώσεις μισθών

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις ΗΠΑ δεν ήταν καλές για τη Huawei και φαίνεται ότι σιγά σιγά το παίρνει απόφαση ότι θα πρέπει να πορευτεί στον δικό της “μη-αμερικάνικό” τρόπο για να επιβιώσει στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από την επιστολή του ιδρυτή της εταιρείας, κ. Ren Zhengfei, προς τους υπαλλήλους του όπου αναλύει τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα.

Η επιστολή: Η εταιρεία βρίσκεται σε μια κατάσταση ζωής ή θανάτου. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, τότε παραμερίστε για να προχωρήσει το “τανκ” μας. Εάν θέλετε να έρθετε μαζί στο πεδίο της μάχης, τότε δέστε το σχοινί σας γύρω από το “τανκ” για να το τραβήξουμε όλοι μαζί. Ο καθένας μας πρέπει να δείξει αυτήν την αποφασιστικότητα.

Θα σχηματίσουμε μια “ομάδα κομάντο” που θα εξερευνήσει νέα projects και σε αυτήν την περίπτωση θα προωθηθείτε σε θέση ισχύος στην εταιρεία αν τα πάτε καλά. Ειδάλλως, μπορείτε να βρείτε απασχόληση στην εσωτερική αγορά. Εάν αποτύχετε να βρείτε τον ρόλο σας, τότε ο μισθός σας θα μειώνεται κάθε τρεις μήνες.

Μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς τα αποτελέσματα μας ήταν καλά, πιθανότατα επειδή οι Κινέζοι πελάτες μας εξέφρασαν την συμπαράσταση τους και πραγματοποίησαν τις πληρωμές τους στην ώρα τους. Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική κατάσταση.

Σε 3-5 χρόνια, η Huawei θα κινείται με νέο αίμα. Αφότου επιβιώσουμε μετά από την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία μας, ένας νέος στρατός θα γεννηθεί. Για να κάνει τι; Να κυριαρχήσει στον κόσμο!

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα για τη Huawei. Ο ιδρυτής της ουσιαστικά προαναγγέλει απολύσεις και σημαντικές μειώσεις μισθών για να παραμείνει ζωντανή η εταιρεία, ενώ πιέζει για μεγαλύτερες καινοτομίες και άνοιγμα νέων αγορών.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =