αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ επιστολή του Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ στους πρώην εργαζομένους της FTX: Ο λόγος για τον οποίο καταρρεύσαμε

Η επιστολή του Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ στους πρώην εργαζομένους της FTX: Ο λόγος για τον οποίο καταρρεύσαμε

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ είπε σε πρώην υπαλλήλους της FTX ότι ο υπερβολικός δανεισμός από τη δική του εταιρεία συναλλαγών Alameda Research ευθύνεται για την κατάρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, επιμένοντας ότι δεν γνώριζε τις θέσεις που είχαν οι traders.

Σε μια επιστολή προς πρώην υπαλλήλους, ο ιδρυτής της FTX έγραψε ότι δεν συνειδητοποίησε την πλήρη έκταση των θέσεων που είχαν οι traders της Alameda ούτε συνειδητοποίησε το μέγεθος του κινδύνου που ενέχει ένα συντονισμένο κραχ.

Το FTX συνήθως επέτρεπε στους πελάτες να δανειστούν χρήματα για να ενισχύσουν τα στοιχήματά τους σε κρυπτονομίσματα. Αλλά αυτή η πρακτική επέτρεψε στον Alameda να λάβει εξαιρετικά μεγάλες θέσεις, τις οποίες ο Μπάνκμαν Φράιντ ισχυρίστηκε ότι δεν κατάφερε να παρακολουθήσει.

Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία έχουν δει οι Financial Times, κατά την έναρξη του κραχ στην αγορά κρυπτονομίσμάτων την άνοιξη η Alameda είχε δανειστεί 2 δισ. δολάρια από το FTX, το οποίο ισχυριζόταν ότι είχε «μαξιλάρι» 60 δισ. δολάρια. Αλλά τη στιγμή που η αυτοκρατορία του Μπάνκμαν Φράιντ κατέρευσε, αυτός ο δανεισμός είχε αυξηθεί στα 8 δισ. δολάρια και υποστηρίζονταν από περιουσιακά στοιχεία αξίας μόλις 9 δισ. δολαρίων.

«Λυπάμαι βαθιά για την αποτυχία μου στην επίβλεψη. . . Μέσα στην προσπάθεια να αναπτύξω την εταιρεία έχασα την επαφή με τα πιο σημαντικά πράγαμτα» έγραψε ο Μπάνκμαν Φράιντ.

Η επιστολή που εστάλη στους υπαλλήλους των εταιρειών του δίνει τον πιο λεπτομερή καταγραφή που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Μπάνκμαν Φράιντ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =