αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επιστήμη μίλησε: Τα 4 λάθη που σε οδηγούν στο να κάνεις κακή πρώτη εντύπωση

Η επιστήμη μίλησε: Τα 4 λάθη που σε οδηγούν στο να κάνεις κακή πρώτη εντύπωση

Η πρώτη εντύπωση μπορεί να κάνει την διαφορά, λένε πολλοί. Και όντως αυτή είναι μια πραγματικότητα. Οι πρώτες στιγμές κατά τις οποίες θα γνωρίσεις κάποιον, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα ή να τα καταστρέψουν όλα. Αλλά πως μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα κάνεις μια καλή εντύπωση;

Η επιστήμη δίνει την απάντηση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το The British Psychological Society Research Digest, μπορούμε να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση αποφεύγοντας 4 λάθη.

1# Υπερβολική… ταπεινότητα: Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την ταπεινότητα. Αρκεί να μην πάει στην υπερβολή. Αν έχεις πετύχει κάποια επιτεύγματα, μίλα με αυτά με φυσικό τρόπο. Και μην ξεκινήσεις γκρινιάζοντας να τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχεις, λόγω του νέου project που ετοιμάζεις.

2# Πολλά συγχαρητήρια: Σκέψου να έρθει ένας νέος πρακτικάριος στην εταιρίας σου, και η πρώτες λέξεις που θα του πεις να είναι κάτι του στιλ «είσαι πολύ καλός για να είσαι πρακτικάριος». Μπορεί να μην εκληφθεί τόσο θετικά. Τα κοπλιμέντα είναι καλά, αρκεί να μην λέγονται παντού και πάντα. ‘Η πες ειλικρινή καλά λόγια ή μην τα λες καθόλου.

3# Ναρκισσισμός: Κανένας δεν θέλει να κάνει παρέα με έναν άνθρωπο που έχει υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Φρόντισε στην πρώτη συνάντηση -έστω- να μην είσαι αλλαζονικός.

4# Υποκρισία: Το σημαντικότερο, είναι να είσαι αληθινός σε ότι λες. Κάνε αυτό που ταιριάζει σε εσένα και εφάπτεται με τις δικές σου αξίες. Μην μπεις σε έναν «ρόλο» για να κάνεις καλή εντύπωση. Δεν θα τα καταφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 16 =