αρχικηVIRALΗ επιστήμη μίλησε: Σε ποια πλευρά πρέπει να κοιμάσαι και σε ποια να ξυπνάς το πρωί

Η επιστήμη μίλησε: Σε ποια πλευρά πρέπει να κοιμάσαι και σε ποια να ξυπνάς το πρωί

«Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι». Κι, όμως, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η πλευρά στην οποία κοιμόμαστε μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστήμη κρίνει την αριστερή πλευρά ως την πιο θετική για το σώμα μας, καθώς βοηθά την καλή υγεία της καρδιάς -μιας και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματός μας-, ευνοεί την διαδικασία της πέψης, ο μεταβολισμός γίνεται καλύτερος -αφού η αριστερή πλευρά είναι η κυρίαρχη όσον αφορά το λεμφικό σύστημα που συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό- και το στρες μειώνεται.

Τι γίνεται, όμως, με την πλευρά στην οποία ξυπνάμε; Ποια είναι η κατάλληλη για τον οργανισμό μας; Σε ποια πλευρά πρέπει να γέρνει το σώμα στο κρεβάτι λίγο πριν σηκωθούμε;

Οι έξπερτ της yoga υποστηρίζουν ότι η απάντηση βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου υπάρχει ενέργεια στο σώμα σε λανθάνουσα μορφή. Έτσι, για να την ενεργοποιήσουμε αυτή την «κρυμμένη» ενέργεια θα πρέπει να ξυπνήσουμε στην δεξιά πλευρά.

Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση που επαληθεύει αυτή την θέση. Στο σώμα υπάρχουν δύο μαγνητικά πεδία: το ένα έχει κατεύθυνση από το κεφάλι προς τα πόδια, ενώ το άλλο έχει αντίστροφη κατεύθυνση.

Το πρώτο μαγνητικό πεδίο είναι η βάση της ύπαρξής μας, ενώ το δεύτερο είναι αυτό που καθορίζει την δύναμη του σώματος. Οταν ξυπνάμε στην δεξιά πλευρά, ενδυναμώνουμε το δεύτερο πεδίο και έτσι ενισχύουμε την ροή της ενέργειας του σώματος.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + nine =