αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ επικεφαλής προσλήψεων της Microsoft εξηγεί: Απορρίπτουμε τα βιογραφικά που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό

Η επικεφαλής προσλήψεων της Microsoft εξηγεί: Απορρίπτουμε τα βιογραφικά που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό

Το βιογραφικό σας είναι συχνά η πρώτη εντύπωση που κάνετε σε έναν διευθυντή προσλήψεων – και καθώς ο μέσος εργοδότης/ manager ξοδεύει μόλις 6 δευτερόλεπτα για να διαβάσει ένα βιογραφικό, είναι σημαντικό να βάλετε τα δυνατά σας.

Η Lauren Gardner, head of global talent acquisition στη Microsoft, έχει αξιολογήσει χιλιάδες βιογραφικά κατά τη διάρκεια των 31 ετών που εργάζεται για τον τεχνολογικό γίγαντα. Όταν η Gardner αξιολογεί μια πιθανή πρόσληψη, υπάρχει κάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη προσοχή: Το βιογραφικό σας θα πρέπει να δείχνει προθυμία να μάθετε ή να αναλάβετε επαγγελματικά ρίσκα, «ακόμα κι αν έχετε την ίδια δουλειά σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας», λέει η Gardner στο CNBC.

Οι διευθυντές προσλήψεων δεν θέλουν να δουν ένα… «βιογραφικό τελειότητας», προσθέτει. «Αναζητούμε ανθρώπους που έχουν κίνητρο να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται συνεχώς», λέει. Δεν ψάχνουν ανθρώπους που «τα ξέρουν όλα», αλλά ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να τα μάθουν όλα.

Ακόμα κι αν κατείχατε τον ίδιο τίτλο εργασίας – ή μείνατε στην ίδια εταιρεία – καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας σας, είναι σημαντικό να δείξετε ότι πάντα ψάχνετε να αναπτύξετε νέες δεξιότητες, και να δώσετε ένα στίγμα για το ποια νέα skills ή μαθήματα έχετε αντλήσει από τις εμπειρίες σας.

Μπορεί να έχετε παρόμοιες ευθύνες από δουλειά σε δουλειά, αλλά θα πρέπει να είστε πρόθυμοι για να ηγηθείτε νέων projects και να επωφεληθείτε από τη συνεργασία με διαφορετικές ομάδες.

Η Gardner δίνει προσοχή και σε μία άλλη ενότητα σε ένα βιογραφικό: Την ενότητα «ενδιαφέροντα». Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια σύντομη πρόταση για τις αξίες σας, bullets με χόμπι ή πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας.

«Προσλαμβάνουμε ολόκληρο το άτομο, επομένως αναζητούμε άτομα που έχουν ενδιαφέροντα πέρα ​​από τον άμεσο ρόλο τους ως φοιτητής ή υπάλληλος», λέει. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς – στη Microsoft, αναζητούμε ανθρώπους που όχι μόνο φέρνουν ένα σύνολο δεξιοτήτων και εμπειριών, αλλά μας δείχνουν τι φέρνουν στο τραπέζι ως ανθρώπινα όντα» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =