αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επενδυτική συμβουλή του Warren Buffett που μπορούν να μάθουν ακόμα και τα παιδιά του Δημοτικού

Η επενδυτική συμβουλή του Warren Buffett που μπορούν να μάθουν ακόμα και τα παιδιά του Δημοτικού

Κατά την διάρκεια της διαδρομή του ο Warren Buffett έχει δώσει πολλές συμβουλές. Τώρα, κατά την ετήσια συνάντηση των μετόχων της Berkshire Hathaway, παρέθεσαι ενα επενδυτικό τρικ για να κάνεις πετυχημένες επενδύσεις σε μετοχές. Μια δεξιότητα που «μπορείς να μάθεις στην τέταρτη δημοτικού» — παρόλο που «δεν διδάσκεται στα σχολεία».

Όπως μεταδίδει το CNBC, o Buffett συνέστησε να μην υπάρχει εμμονή στην εύρεση της ιδανικής στιγμής για την αγορά μιας μετοχής. Αντίθετα, προχωρήστε, επενδύστε και, στη συνέχεια, παρατηρήστε το χρηματιστήριο με την πάροδο του χρόνου για να δείτε εάν πρέπει να αγοράσετε περισσότερες μετοχές αυτής της εταιρείας ή να τις πουλήσετε.

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιεί αυτή την τακτική, γιατί είναι μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστραφούν τα κέρδη, ενώ μειώνεται η πίεση από το να προσπαθεί κάποιος να μαντέψει τα τερτίπια του χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, προσθέτει ότι αν μια μετοχή πέσει αφού την αγοράσει κάποιος, τότε έχει γίνει πιο φτηνή και πρέπει να αγοράσετε περισσότερες. «Δεν έχουμε καμία ιδέα τι θα γίνει με το χρηματιστήριο όταν ανοίγει αυτό κάθε Δευτέρα. Δεν ήμασταν ποτέ καλοί με το timing. Ήμασταν όμως καλοί στο να καταλαβαίνουμε πότε παίρναμε πίσω τα χρήματά του», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι χρησιμοποιώντας αυτή τη στρατηγική στο χρηματιστήριο, αντί να προσπαθεί κάποιος να κάνει εικασίες για τις κινήσεις του, είναι σχεδόν σαν να είναι ασφαλισμένος, ειδικά σε περιόδους αστάθειας.

Παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος προσπάθησε δύο φορές να προβλέψει τι θα γίνει την αγορά – μια κατά την ύφεση του 2008 και μια τον Μάρτιο του 2020, όταν είχε ξεκινήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αποφάσεις αυτές στοίχισαν δισεκατομμύρια δολάρια στην Berkshire Hathaway. «Ήμασταν αισιόδοξοι το 2008 όταν είχαν πέσει οι μετοχές. Ξοδέψαμε μεγάλο μέρος της περιουσίας μας σε μια πολύ χαζή περίοδο. Ξοδέψαμε γύρω στα 15 με 16 δισ. δολάρια, τα οποία ήταν πολλά περισσότερα για εμάς τότε σε σχέση με σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Buffett.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − fourteen =