αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ επένδυση των 25 εκατ. ευρώ: Ξεκίνησαν τα έργα για την επέκταση του Golden Hall

Η επένδυση των 25 εκατ. ευρώ: Ξεκίνησαν τα έργα για την επέκταση του Golden Hall

Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall, μια επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η Lamda Development.

Πρόκειται για εργασίες αποξήλωσης υλικών εντός του χώρου του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης IBC στο Μαρούσι που εφάπτεται με αυτό που σήμερα στεγάζει το Golden Hall. Οι εργασίες πραγματοποιούνται εδώ και λίγες ημέρες ώστε να προετοιμαστεί η κύρα φάση του έργου που θα προσθέσει νέες χρήσεις εμπορίου και αναψυχής συνολικής μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 11,5 χιλ. τ.μ. Η επένδυση αυτή θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Η Lamda Development, που απέκτησε το 2012 μέσω διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ την έκταση 21,6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης IBC στο Μαρούσι, εξασφάλισε τον περασμένο Ιούνιο την απαιτούμενη έγκριση δόμησης.  Στο “νέο” Golden Hall η Lamda Development θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, χώρους εμπορικών καταστημάτων, εστίασης και αναψυχής, ενυδρείο, παιδότοπους και ένα Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων που θα αποτελεί τον “συνδετικό κρίκο” μεταξύ του κτηρίου και του παρακείμενου συγκροτήματος του ΟΑΚΑ. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων 189 θέσεων.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall ανήλθε σε 8,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7,5%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας σημαντική αύξηση 6,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 9,3%.

Το νέο τμήμα του εμπορικού κέντρου Golden Hall εκτιμάται ότι θα δοθεί προς εμπορική χρήση το Φθινόπωρο του 2019.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 4 =