αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επένδυση των 16 εκατ. ευρώ στο Κιλκίς για λευκά μανιτάρια

Η επένδυση των 16 εκατ. ευρώ στο Κιλκίς για λευκά μανιτάρια

Μια επένδυση 16 εκατ. ευρώ ετοιμάζει στο Κιλκίς η «Λευκά Μανιτάρια». Η επένδυση θα αναπτυχθεί στην τριετία και σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση η εταιρεία θα δημιουργήσει μονάδα λευκών μανιταριών, προϋπολογισμού επένδυσης 8 εκατ. ευρώ, η οποία θα παράγει 160 τόνους λευκών μανιταριών τον μήνα. Στη δεύτερη φάση, έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης, θα υλοποιήσει ανάλογου ύψους επένδυση που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα της νέας μονάδας, εκτινάσσοντάς την στους 320 τόνους τον μήνα. Μάλιστα, άμεσα θα δημιουργηθούν 60 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην πλήρη της ανάπτυξη η μονάδα θα απασχολεί 120 άτομα.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις θα καλύψουν στο τέλος της τριετίας 30 στρέμματα σε μια συνολική επιφάνεια 70 στρεμμάτων στην Πέρινθο. Ήδη μάλιστα οι μπουλντόζες έχουν ξεκινήσει δουλειά. Η επένδυση έχει ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο, αξιοποιώντας το εργαλείο των φοροαπαλλαγών, οπότε ουσιαστικά θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και δανεισμό.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα λευκά μανιτάρια, την οποία αφουγκραστήκαμε. Σχεδιάζουμε αυτή την επένδυση την τελευταία διετία. Παρόμοιά της δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα» λέει στη Voria ο Χρόνης Κεχαγιάς, ο ένας εκ των δύο αδερφών Κεχαγιά που βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρείας. Σήμερα η «Μανιτάρια Κεχαγιά» εισάγει 1.000 τόνους λευκών μανιταριών τον μήνα από την Πολωνία για τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς.

Η «Μανιτάρια Κεχαγιά» έχει την έδρα της στο Καλοχώρι, από όπου γίνεται η διακίνηση των μανιταριών της μέχρι τη Λάρισα, διαθέτει παραγωγική μονάδα πλευρώτους στο Πεδινό Κιλκίς, που θεωρείται κορυφαία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, και μονάδα παραγωγής υποστρώματος στην Πέρινθο, ενώ έχει δημιουργήσει βάση στην Αθήνα από όπου γίνεται η διακίνηση των μανιταριών από τη Λάρισα και κάτω και στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και ένα κατάστημα λιανικής στη λαχαναγορά της πρωτεύουσας.

Η μονάδα της στο Πεδινό, καλυμμένης επιφάνειας 25 στρεμμάτων σε συνολική έκταση 50 στρεμμάτων, παράγει 130 τόνους πλευρώτους τον μήνα και υλοποιεί αυτόν τον καιρό επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την παραγωγική της επέκταση και τη δημιουργία ενός σύγχρονου συσκευαστηρίου. Με τη νέα επένδυση η καλυμμένη επιφάνεια της μονάδας θα φτάσει τα 30 στρέμματα και η μηνιαία παραγωγική της δυναμικότητα τους 150 τόνους. Συνολικά, οι επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στη μονάδα του Πεδινού ανήλθαν την τελευταία δεκαετία σε 7 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 9 =