αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική- Τι περιλαμβάνει το project

Η επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική- Τι περιλαμβάνει το project

Προχωρά το επενδυτικό πλάνο της Goldman Sachs Asset Management στη Χαλκιδική, μετά την απόκτηση τριών ξενοδοχειακών μονάδων συμφερόντων της οικογενείας Γρηγοριάδη (G Hotels), συνολικής δυναμικότητας χιλίων κλινών.

Η GSAM ετοιμάζει ένα ευρύ πλάνο ανακαίνισης για την επανατοποθέτηση των τριών μονάδων στην τουριστική αγορά, σε ένα προορισμό ιδιαίτερα δημοφιλή στις αγορές του εξωτερικού.

Το επενδυτικό έργο αφορά την “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5* −ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΞΕΝΙΑ” της εταιρείας “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” στην ΠΕ Χαλκιδικής έχει τεθεί προς διαβούλευση στο Enterprise Greece. Η Goldman Sachs, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του 33ου Annual Greek Economic Summit 2022 είχε καταθέσει αίτηση για τις στρατηγικές επενδύσεις στο Enterprise Greece για το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα στην Χαλκιδική.

Το επενδυτικό πλάνο

Αντικείμενο του επενδυτικού σχεδίου είναι η αναμόρφωση υπάρχοντος ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλλιθέα του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 158 στρεμμάτων (850 μέτρα πρόσωπο στην παραλία) και αποτελείται από τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες: το 4* Pallini Beach (κατασκευή 1972, τελευταία ανακαίνιση πριν το 2000), το 4* Athos Palace (κατασκευή 1976, ανακαίνιση 2005) και το 5* Theophano Imperial Palace (κατασκευή 1976, ανακαίνιση 2010), καθώς και bungalows και λοιπές εγκαταστάσεις, ήτοι εστιατόρια, bars, πισίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, καταστήματα τουριστικών ειδών, αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, θέσεις στάθμευσης, αποθηκευτικούς χώρους, κ.λπ. Το σύνολο της δομημένης επιφάνειας ανέρχεται, περίπου, σε 69 στρέμματα.

Το προς αξιολόγηση επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού 107,65 εκατ. ευρώ, αναμένεται να απασχολήσει περισσότερους από 500 εργαζόμενους ετησίως (πλήρους και μερικής απασχόλησης), που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 300 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Το προτεινόμενο σχέδιο αναδιαμόρφωσης αποβλέπει στην πλήρη αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και στη δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικά υπερσύγχρονου τουριστικού θέρετρου υψηλών προδιαγραφών, αποτελούμενο από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες 5*, αυτόνομα πολυτελή διαμερίσματα (bungalows) και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εστίασης, σπα και ψυχαγωγίας.

Tο νέο θέρετρο θα διαθέτει πάνω από 1.000 κλειδιά. Στη δασική έκταση των 20 στρεμμάτων, Β.Α. του συγκροτήματος, θα διαμορφωθούν πάρκα και χώροι αναψυχής, χώρος λατρείας, αμφιθέατρο και παιδική χαρά.

Το πλάνο αναδιαμόρφωσης προβλέπεται να πληροί τα ενεργειακά πρότυπα και τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης, ενώ θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + ten =