αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ επέλαση του Spotify: Η πλατφόρμα έφτασε τους 140 εκατ. χρήστες

Η επέλαση του Spotify: Η πλατφόρμα έφτασε τους 140 εκατ. χρήστες

Το Spotify τα πηγαίνει πολύ καλά στον οικονομικό τομέα, αφού βλέπει τους συνδρομητές του να αυξάνονται μαζί με τα έσοδα.

Tόσο οι δωρεάν όσο και οι Premium χρήστες της υπηρεσίας ήταν 126 εκατομμύρια πέρυσι και φέτος έχουν φτάσει σε πλήθος τα 140 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Spotify είχε συνολικά έσοδα 3.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στοιχείο που πιστοποιεί μία άνοδο εσόδων της τάξης του 50% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει το TechCrunch, το Spotify θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια στις δισκογραφικές εταιρείες για τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να συνεχίσουν να το προμηθεύουν με υλικό από τους καταλόγους τους. Επιπροσθέτως, το Spotify θα πρέπει να αποδώσει δικαιώματα αμοιβής στους καλλιτέχνες που ανεβάζουν το υλικό τους στο δίκτυο μουσικού streaming.

Οι επί πληρωμή συνδρομητές της υπηρεσίας είναι 50 εκατομμύρια, όπως είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2017. Σύμφωνα με το GSM Arena, αυτό σημαίνει ότι το Spotify είναι η υπηρεσία online μουσικού streaming με τη μεγαλύτερη συνδρομητική βάση χρηστών στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Το Apple Music, για παράδειγμα, έχει 27 εκατομμύρια επί πληρωμή χρήστες. Ένα από τα στοιχεία που κάνει το Spotify τόσο δημοφιλές είναι η δυνατότητα της δωρεάν χρήσης χωρίς περιορισμό πέρα από την υποχρεωτική ακρόαση διαφημίσεων.

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =