αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει την ενέργεια 7 πυρηνικών εργοστασίων

Η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει την ενέργεια 7 πυρηνικών εργοστασίων

Το Bitcoin mining απαιτεί πλέον μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και τα μηχανήματα που χρειάζονται για αυτό έχουν μεγάλη επίπτωση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Μία πρόσφατη έρευνα του Cambridge Center for Alternative Finance, μας δείχνει πως η κατανάλωση ρεύματος για Bitcoin έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό φέτος, απαιτώντας συνήθως 7 gigawatt για το κυνήγι του ψηφιακού νομίσματος.

Συγκεκριμένα, η bitcoin mining βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο καταναλώνει 7.46GW, με τους miners να πληρώνουν έως $0.05 ανά kWh φέτος. Δεδομένου ότι το κόστος για τη δημιουργία ενός Bitcoin ήταν το Μάρτιο $7.500, το περιθώριο κέρδους για τον miner διαμορφώνεται περίπου στα $4.000.

Η συνολική επεξεργαστική ισχύς που είναι αφιερωμένη στο mining, το λεγόμενο hashrate, βρίσκεται πλέον στα 120 exahash το δευτερόλεπτο, με τις προβλέψεις να βλέπουν αυτό το νούμερο να αυξάνεται στα 260EH/s μέσα στους επόμενους 12-14 μήνες.

Τα 7.46GW που καταναλώνει το Bitcoin δίκτυο ισοδυναμούν με 63.32TWh ενεργειακής κατανάλωσης, που με τη σειρά του ισούται με 7 πυρηνικά εργοστάσια ή με 21.8 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά πάνελ.

Η Κίνα ελέγχει το 65% του παγκόσμιου hashrate, με τις ΗΠΑ (7.24%), τη Ρωσία (6.90%) και το Καζακστάν (6.17%) να ακολουθούν.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =