αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ «εξίσωση» που θα σε κάνει να κερδίζεις πάντα στις job interviews

Η «εξίσωση» που θα σε κάνει να κερδίζεις πάντα στις job interviews

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για το πως πρέπει κάποιος να κινηθεί σε μια Job interview. Ζούμε άλλωστε στην εποχή όπου οι εταιρίες βλέπουν πολλούς υποψηφίους, άρα πρέπει να περιορίσεις τα λάθη αν θέλεις να πάρεις εσύ την θέση.

Η Jessica Poniting είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί προτάσεις για να εργαστεί σε εταιρίες όπως η Google, η Apple, το Facebook, η Microsoft, η Goldman Sachs. Όπως εξηγεί στο προσωπικό της blog, η επιτυχία σε μια συνέντευξη για δουλειά, κρύβεται… σε μια «εξίσωση».

Συνέντευξη = κατάλληλη προετοιμασία Χ άνεση

Τι σημαίνει αυτό: το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις πριν από μια οποιαδήποτε συνέντευξη για δουλειά είναι να αναπτύξεις και να τελειοποιήσεις έναν «μηχανισμό επίλυσης προβλημάτων», ο οποίος και θα σου επιτρέπει να «ελίσσεσαι» με επιτυχία όποτε σου γίνεται κάποια δύσκολη ερώτηση. «Ζητούμενο εδώ είναι να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο προκειμένου να κατανοήσεις την ερώτηση» λέει η Jessica Poniting.

Έπειτα, είναι το ζήτημα της εξάσκησης η οποία, ως γνωστόν, σε κάνει πάντα καλύτερο. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, η Pointing προτείνει κάτι που φαντάζει αυτονόητο: να προγραμματίζεις τη συνέντευξη για τη δουλειά που πραγματικά σε ενδιαφέρει τελευταία, μετά από όλα τα υπόλοιπα interviews που, ενδεχομένως, θα πρέπει να δώσεις «μαζεμένα» σε κάποια περίοδο που ψάχνεις για δουλειά, μιας και «με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις εκμεταλλευτείς τα ραντεβού που προηγούνται προκειμένου να προετοιμαστείς κατάλληλα για το interview εκείνο που σε νοιάζει περισσότερο».

Εκτός από τις ερωτήσεις εκείνες που εξετάζουν τα λεγόμενα «αντικειμενικά προσόντα» που αναφέρονται στο βιογραφικό σου, ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι ερωτήσεις εκείνες που εστιάζουν σε θέματα χαρακτήρα και συμπεριφοράς, οι οποίες και θα «μαρτυρήσουν» εν τέλει στον άνθρωπο με τον οποίο μιλάς πτυχές του χαρακτήρα σου.

«Ωστόσο, ακόμη και το πόσο πειστικός θα φανείς απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, είναι τελικά θέμα προετοιμασίας», καταλήγει η Jessica Poniting.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =