αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική startup Neos επεκτείνει την παρουσία της στις Σκανδιναβικές χώρες. Φτιάχνει τα βραχιόλια… που πληρώνουν

Η ελληνική startup Neos επεκτείνει την παρουσία της στις Σκανδιναβικές χώρες. Φτιάχνει τα βραχιόλια… που πληρώνουν

Την παρουσία της στις σκανδιναβικές αγορές ετοιμάζεται να επεκτείνει η Neos, η ελληνική startup εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή wearables, βραχιόλια και αξεσουάρ, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται ανέπαφες συναλλαγές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επέκτασής της στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, όπου η χρήση καρτών τείνει να οδηγήσει στην εξάλειψη των μετρητών, η ελληνική startup προχώρησε σε συμφωνία με τη σουηδική τεχνολογική εταιρεία Fidesmo.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, η αρχή θα γίνει με δύο συλλογές βραχιολιών που θα υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές, μέσω της πλατφόρμας FidesmoPay, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους τους να συνδέουν τη κάρτα τους με το κόσμημα.

Ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται στις παραπάνω χώρες, υποστηρίζοντας περίπου 30 διαφορετικές κάρτες. Διαθέτει μια συμφωνία και στη Γερμανία, ενώ βλέπει προοπτικές και σε Βρετανία, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και βεβαία στην Ελλάδα.

Πώς λειτουργούν, όμως, τα κοσμήματα της Neos; Συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής με την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής κοσμημάτων, η εταιρεία δημιουργεί και διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά βραχιόλια και αξεσουάρ που λειτουργούν όπως μια κάρτα ανέπαφων πληρωμών.

Έτσι, φορώντας ένα Neos βραχιόλι, ο καταναλωτής κάνει τις πληρωμές του σε οποιοδήποτε τερματικό (POS) ανέπαφων συναλλαγών, απλά με μία κίνηση του χεριού του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 7 =