αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική startup που αξιολογεί και προωθεί μικροδάνεια από τράπεζες

Η Ελληνική startup που αξιολογεί και προωθεί μικροδάνεια από τράπεζες

Έχοντας βιώσει την οικονομική ασφυξία που επέφερε ο αλόγιστος δανεισμός την εποχή προ κρίσης, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές, ο Μάριος Νούτσος (COO) και ο Αντώνης Πρέντζας (CEO) ίδρυσαν στις αρχές αυτού του έτους την start-up finloup, μια νέα και τεχνολογικά καινοτόμα πλατφόρμα πιστοληπτικής αξιολόγησης και προώθησης μικροδανείων βασισμένη στη μηχανική εκμάθηση και τα νέα “ανοιχτά τραπεζικά δεδομένα”.

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, η finloup διευκολύνει την παροχή μικροδανείων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο σημείο πώλησης. Εστιάζοντας αρχικά στην ιδιωτική ασφάλιση, οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε μετρητά για να χρηματοδοτήσουν έκτακτες ανάγκες (π.χ. επισκευές αυτοκινήτου ή νοσοκομειακή περίθαλψη). Ακολουθώντας μια αμιγώς ψηφιακή διαδικασία οι καταναλωτές μπορούν να “εξυπηρετηθούν τώρα και να πληρώσουν αργότερα” διαλέγοντας ένα μικροδάνειο από συμμετέχουσες τράπεζες. Η finloup συνεργάζεται τόσο με ασφαλιστικές εταιρείες όσο και με τράπεζες προκειμένου να προτείνει το βέλτιστο μικροδάνειο για τις ανάγκες του καταναλωτή με βάση το οικονομικό του προφίλ.

Σημαντικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα αποτελεί η ανάλυση των εν λόγω δεδομένων, μέσω μηχανικής εκμάθησης, που της δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου δεν υφίσταται η έννοια του επίσημου πιστωτικού σκορ (π.χ. FICO). Επιπλέον, δίνει στον καταναλωτή τον έλεγχο των δεδομένων του για να διαλέξει τη βέλτιστη προσφορά. Εφαρμόζοντας συμπεριφορική ανάλυση και συνδυάζοντας δεδομένα που λαμβάνει από τις ασφαλιστικές εταιρείες-συνεργάτες της, διαμορφώνει ένα ολιστικό προφίλ ρίσκου προς τους παρόχους μικροπιστώσεων με αποτέλεσμα να προσφέρεται δικαιότερος και φθηνότερος δανεισμός για όλα τα μέρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + twelve =