αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελληνική SKY Express παραλαμβάνει τα δύο πρώτα AIRBUS A321 neo της

Η Ελληνική SKY Express παραλαμβάνει τα δύο πρώτα AIRBUS A321 neo της

Tα δύο πρώτα της αεροσκάφη Α321neo αναμένεται να παραλάβει το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς η SKY Express.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, το μοντέλο Α321neo αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση της οικογένειας Α320. Με τις δύο νέες αυτές προσθήκες στο στόλο της, η εταιρεία ενισχύει έμπρακτα το επίπεδο κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας του πτητικού της έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνοψίζεται στα εξής:

  • 5.000 τόνοι (11 023 113 lb) χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 το χρόνο ανά αεροσκάφος
  • Περίπου 50% χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου συγκριτικά με τα προηγούμενης γενιάς Airbus
  • 25% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου/θέση
  • Μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης κατά 500 nm / 926 km

Επιπλέον, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, με βελτιωμένο διαθέσιμο χώρο ανά επιβάτη, τα νέα αεροσκάφη συνδυάζουν εργονομία, άνεση και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους, προσφέροντας στους επιβάτες της SKY express αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express: «Πετώντας κάθε μέρα ψηλότερα η SKY express θα εξακολουθεί να ηγείται της ανάπτυξης στον χώρο των αερομεταφορών, να στηρίζει την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό τουρισμό και κυρίως το επιβατικό κοινό, παρέχοντας ανταγωνιστικές και υψηλού επιπέδου αεροπορικές υπηρεσίες. Η προσθήκη των δύο πρώτων μας AIRBUS A321 neo αποδεικνύει τη σταθερά ανοδική μας πορεία, η οποία θωρακίζεται συνεχώς με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μαζί με τη SKY express παρουσιάσαμε σήμερα την απόλυτα επιτυχημένη πορεία του εξαιρετικού αεροπορικού μας συνεργάτη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και τις βέβαιες προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023! Η SKY express είναι πραγματικά ένα μοναδικό success story για το αεροδρόμιό μας, για την πόλη μας αλλά και συνολικότερα για την ελληνική και τη διεθνή αεροπορική αγορά. Το γεγονός ότι έχει υπερ-τετραπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα 2019-2022, παρουσιάζοντας τριψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και αξία, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι, συνέβη σε μια χρονική περίοδο, η οποία υπήρξε κρίσιμη για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό. Η ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή πορεία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς το εξαιρετικό, σύγχρονο και «πράσινο» αεροπορικό προϊόν, τη σωστή στρατηγική και την ενθουσιώδη ομάδα των ανθρώπων της εταιρείας που καθημερινά σχεδιάζουν το αναπτυξιακό μέλλον της!
Από τη δική μας πλευρά, επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς τον αεροπορικό συνεργάτη μας και ευχόμαστε στη SKY express κάθε επιτυχία, ασφαλείς και γεμάτες πτήσεις και συνεχή και δυναμική αναπτυξιακή πορεία!».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =