αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ελληνική φαρμακευτική που «πιάστηκε» για εικονικές συνταγογραφήσεις

Η Ελληνική φαρμακευτική που «πιάστηκε» για εικονικές συνταγογραφήσεις

H φαρμακευτική εταιρεία Heremco Φαρμακαποθήκη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ είναι η επιχείρηση με την οποία συνδέονται τα 13 άτομα που συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία, δωροδοκία υπαλλήλου και σειρά άλλων αδικημάτων, όπως προκύπτει από ανακοίνωση των αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. 

Η εταιρεία συνδέεται, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία μεταπωλούνταν σε τιμές λιανικής, διαδικασία μέσω της οποίας το κύκλωμα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του, καθώς για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα εισέπραττε έσοδα, τόσο από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από την παράνομη μεταπώληση. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται εκτός από τους 13 συλληφθέντες, 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της δραστηριότητας στην ιστοσελίδα της, η Heremco pharmaceuticals ιδρύθηκε στην Αθήνα, λειτουργώντας αρχικά ως φαρμακαποθήκη. Το 2005 επαναπροσδιόρισε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες μετεξελισσόμενη σε φαρμακευτική εταιρεία. Την επόμενη πενταετία αναπτύχθηκε στον τομέα της Καρδιολογίας και της Νευρολογίας.

“Στόχος μας είναι η ανάπτυξη φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλής ποιότητας, πλην όμως χαμηλού κόστους, για την ελληνική αγορά. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας περιλαμβάνει πολλές γενικές φαρμακοτεχνικές μορφές από διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως:  Καρδιολογικά φάρμακα, ΜH.ΣΥ.ΦΑ, Νευρολογικά φάρμακα, Παθολογικά φάρμακα, Ιατροτεχνολογικά προΐοντα, OTC”, αναφέρεται στη σχετική περιγραφή της εταιρείας.

Οι ιδρυτές της εταιρείας

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση συστήθηκε ως φαρμακαποθήκη το 1996 με βάση σχετική συμβολαιογραφική πράξη της συγκεκριμένης περιόδου από τους Επαμεινώνδα Κορώνη και Αικατερίνη Κορώνη Μάντζαρη. Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται σήμερα ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της φαρμακευτικής βιομηχανίας Proel με έδρα το Περιστέρι, η οποία το 2016 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η αρχική έδρα της Heremco ήταν στην οδό Δεληγιώργη 49 στην Αθήνα, ενώ σήμερα βρίσκεται στη Μεταμόρφωση. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 5 =