αρχικηVIRALΗ Ελληνική σπηλιά με τρύπα στην οροφή και θέα στον ουρανό

Η Ελληνική σπηλιά με τρύπα στην οροφή και θέα στον ουρανό

Όσο και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, πάντα θα έρχονται μπροστά σου εικόνες και αξιοθέατα είτε της φύσης είτε του ανθρώπου που θα σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Και αυτό συμβαίνει όλες τις εποχές του χρόνου. Έχοντας μια πιο καλοκαιρινή διάθεση, σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μια γωνιά της Ελλάδας με θάλασσα και μια σπηλιά με μια θεόρατη τρύπα που βλέπει τον ουρανό. Το θέαμα είναι άκρως εντυπωσιακό και σε κάνει να ταξιδεύεις όλες τις εποχές του χρόνου. Η θαλασσινή σπηλιά βρίσκεται σε μια μικρή παραλία στο νησί της Μήλου και ονομάζεται σπηλιά της Συκιάς. Η Μήλος φημίζεται γενικώς για τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς της που δημιουργούν πολλά και ειδυλλιακά σεληνιακά τοπία. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και η σπηλιά της Συκιάς στην ομώνυμη παραλία. Μια εξωτική γωνιά ο,τι πρέπει για χαλάρωμα και φωτογραφίες…

Η μικρή παραλία και η σπηλιά της Συκιάς βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Μήλου. Αν τύχει και βρεθείς εκεί, οι φωτογραφίες θα σου φανούν λίγες μπροστά στο θέαμα που θα αντικρίσεις. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη συγκεκριμένη παραλία είναι ότι η σπηλιά της δεν είναι κλειστή αλλά αντιθέτως έχει μια τρύπα στην οροφή που βλέπει το ατελείωτο μπλε του ουρανού. Στην πραγματικότητα κάποτε υπήρχε εκεί οροφή.

Αυτό που την χαρακτηρίζει και την κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι μέρος της οροφής της θαλασσινής σπηλιάς με το πέρασμα των χρόνων έχει καταρρεύσει. Έτσι έχει δημιουργήσει μια τρύπα στην οροφή που κοιτάει στον ουρανό. Μέσα λοιπόν στην σπηλιά ουσιαστικά, βρίσκεται αυτή η μικρή αλλά άκρως εντυπωσιακή παραλία. Μια παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Γιατί ονομάζεται έτσι αυτή η σπηλιά; Το όνομά της οφείλεται, κατά πολλούς, στο γεγονός ότι πολύ κοντά στο άνοιγμα της οροφής βρίσκετια μία συκιά. Και όντως μπορεί να είναι αυτός ο λόγος της ονομασίας. Το όνομα, εξάλλου, έχει πολύ μικρότερη σημασία από την εικόνα που αντικρίζει κανείς.

Πηγή: exploringgreece.tv

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =