αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ελληνική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να κάνεις online κράτηση για camping

Η Ελληνική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να κάνεις online κράτηση για camping

Αν στο παρελθόν έχεις δυσκολευτεί να κάνεις κράτηση στο camping που θες, τότε αυτή η πλατφόρμα ίσως σου φανεί πολύ χρήσιμη. Μιλάμε για το CampsAround. Είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα online κρατήσεων για camping, glamping και για άλλα εναλλακτικά καταλύματα.

«Το πρόβλημα ήταν, ότι όχι μόνο δεν βρίσκαμε τις τιμές και την διαθεσιμότητα online αλλά και ότι το να επικοινωνήσεις με κάποιο camping στο τηλέφωνο ήταν σχεδόν αδύνατο», εξηγεί στο It’s Possible ο ιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, Κυριάκος Τσίγκρος, παραθέτοντας μια παλαιότερη εμπειρία του ως camper. Μια ιστορία που οδήγησε τελικά στην δημιουργία του CampsAround. Ο ίδιος περιγράφει πως ακριβώς λειτουργεί το project τους, πως η ομάδα πήρε την δύσκολη απόφαση να μπει full-time σε αυτό, ενώ παραθέτει και τα επόμενα βήματα.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Η ιδέα ήρθε από την προσωπική μας εμπειρία ως campers. Συγκεκριμένα, μαζί με την co-founder Κατερίνα Κάμτση θέλαμε να
βρούμε camping για να διανυκτερεύσουμε εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου. Το πρόβλημα ήταν, ότι όχι μόνο δεν βρίσκαμε τις τιμές και την διαθεσιμότητα online αλλά και ότι το να επικοινωνήσεις με κάποιο camping στο τηλέφωνο ήταν σχεδόν αδύνατο. Ο λόγος είναι ότι οι αρμοδιότητες του ιδιοκτήτη ενός camping δεν περιορίζονται μόνο στην διαχείριση των κρατήσεων του, αλλά στην συνολική ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του digital αντιληφθήκαμε ότι μπορούσαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι γεννήθηκε το CampsAround.

Ποια είναι τα βήματα, για να χρησιμοποιήσει κάποιος την πλατφόρμα σας;

Το CampsAround αποτελεί μία λύση που φέρνει σε επαφή τους ιδιοκτήτες των παραπάνω καταλυμάτων με τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στην ιστοσελίδα μας campsaround.com να επιλέξουν τον προορισμό της επιλογής τους και να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την κράτησή τους. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων αυτών μπορούν να εισαχθούν στην πλατφόρμα απλά συμπληρώνοντας την φόρμα ενδιαφέροντος ή επικοινωνώντας μαζί μας.

Τα μέλη της ομάδας έχετε μπει full-time στο νέο project σας. Δεν σας φόβισε αυτή η τολμηρή επιλογή;

Φυσικά και ήταν μία δύσκολη απόφαση. Ο ενθουσιασμός όμως, να προσφέρουμε στην ψηφιοποίηση μιας αγοράς που αγαπάμε, οι γνώσεις αλλά και οι εμπειρίες που αποκτούμε καθημερινά στην πορεία του εγχειρήματος αυτού, είναι αυτό που μας κάνει να συνεχίζουμε.

Πως είναι πλέον η καθημερινότητα σας ως startuppers; Τι ώρες εργασίας απαιτούνται; Και τελικά, μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος;

Η αλήθεια είναι πως οι ώρες δουλειάς είναι πολλές και ο ελεύθερος χρόνος από λίγος έως ελάχιστος. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε, έχοντας δουλέψει σε startup εταιρείες, αλλά διαπιστώσαμε ότι οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες, όταν ξεκινήσαμε την δική μας.

Παρόλ’ αυτά, σε αυτο το στάδιο της ζωής μας, ήταν κοινή απόφαση να θυσιάσουμε πολλά ώστε να κάνουμε την ιδέα μας να πετύχει. Σε καθημερινή βάση, εργαζόμαστε από τα γραφεία μας στο EGG καθώς συμμετέχουμε στον 7ο κύκλο του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αλλά σταθερό ωράριο δεν υπάρχει διότι οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και οι εξελίξεις τρέχουν.

Μιας και μιλάμε για ένα πολύ καινούργιο project, θέλω να ρωτήσω αν ξεκινήσατε όλη αυτή την προσπάθεια με δικά σας κεφάλαια ή αν πήρατε κάποια εξωτερική χρηματοδότηση. Και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας πάνω σε αυτό το κομμάτι

Το project προς το παρόν τρέχει με ίδια κεφάλαια, χωρίς κάποια εξωτερική χρηματοδότηση. Επειδή όμως η αγορά του τουρισμού είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και τα κεφάλαια που απαιτούνται ειδικά για το marketing, είναι μεγάλα, θα χρειαστεί άμεσα κάποια χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να επεκταθούμε και να εδραιωθούμε γρηγορότερα. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που σου παρέχεται από μία εξωτερική χρηματοδότηση, ακόμα σημαντικότερη είναι η καθοδήγηση και η υποστήριξη που σου προσφέρουν άτομα με εμπειρία στο χώρο των startup.

Ποιο είναι το πλάνο με βάση το οποίο σκοπεύετε να αναπτυχθείτε στο εξής; Τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά

Στόχος μας είναι, να εντάξουμε, άμεσα, στο CampsAround το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών καταλυμάτων, δίνοντας ψηφιακή παρουσία σε καταλύματα που το έχουν ανάγκη.

Όπως έχει δείξει η ιστορία των ελληνικών πετυχημένων startup, η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός τόπος για να ξεκινήσεις και να υλοποιήσεις την ιδέα σου πριν αυτή βγει απ΄ τα σύνορά μας. Με βάση την εμπειρία που θα αποκτήσουμε από την ελληνική αγορά, επόμενο βήμα μας θα είναι, η διεύρυνση των επιλογών που προσφέρουμε, με καταλύματα του εξωτερικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =