αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που ξεκινά να χτίζει εργοστάσιο στην Κίνα

Η Ελληνική εταιρία που ξεκινά να χτίζει εργοστάσιο στην Κίνα

Σε θέση εκκίνησης βρίσκεται η κατασκευή του νέου εργοστασίου της Πλαστικά Κρήτης στην Κίνα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Η βιομηχανία πλαστικών δρομολογεί την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 18 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας master batches και ειδικών φύλλων θερμοκηπίων. Αρχικά η έναρξη λειτουργίας αναμένονταν στις αρχές του 2021, όμως όπως αναφέρει η εισηγμένη στις λογιστικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019, η σταδιακή έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας τοποθετείται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Πλαστικά Κρήτης έχει ήδη υπογράψει για την αγορά οικοπέδου 46,6 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή Hexian Jiangbei Wujiang New Area της επαρχίας Anhui, όπου και θα δημιουργηθεί η νέα μονάδα. Το project υλοποιεί η ΑNHUI  HITEC  INDUSTRIES,  100% θυγατρική της Shanghai Hitec Plastics, στην οποία η εισηγμένη ελέγχει το 71,67% του μετοχικού κεφαλαίου (μέσω της Plastika Kritis Far East).

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης, στη χρήση του 2019 η Shanghai Hitec Plastics πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 62,4 εκατ.ευρώ (από 59,7 εκατ.ευρώ το 2018) και αποτελεί με διαφορά τη μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου, με συμμετοχή 22% στις ενοποιημένες πωλήσεις. Στην ίδια χρήση η κινεζική θυγατρική εμφάνισε κέρδη προ φόρων 13,5 εκατ.ευρώ (από 11,2 εκατ.ευρώ το 2018), με μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 20,3 εκατ.ευρώ, κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 44,6 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 11 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση για το 2020

Παράλληλα, εδώ και λίγες εβδομάδες, αναφέρει η εταιρεία, ολοκληρώθηκε η επένδυση  σε πέντε γραμμές  παραγωγής masterbatch στο εργοστάσιό της εισηγμένης στην Πολωνία οι οποίες βρίσκονται σε παραγωγική λειτουργία. Σημειώνεται πως ήδη από τον περυσινό Αύγουστο βρίσκεται σε λειτουργία η δεύτερη γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων 7-στρώσεων στο Ηράκλειο, που αύξησε κατά 30% την δυναμικότητα παραγωγής του τομέα και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα επιτρέψει στην ενίσχυση των πωλήσεων για το 2020.

Σε ό,τι αφορά στην εκτιμώμενη πορεία για το 2020, η διοίκηση σημειώνει πως η ζήτηση για τα προϊόντα της κρίνεται ικανοποιητική καθότι απευθύνονται σε τομείς  που  δεν  έχουν  υποστεί  κάμψη  λόγω  της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις και τα κέρδη του Ομίλου μέχρι στιγμής να είναι αυξημένα σε σχέση με την ίδια περίοδο της περυσινής χρονιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =