αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική εταιρία που θα προμηθεύσει τους Δανούς με καλώδια υψηλής τάσης

Η Ελληνική εταιρία που θα προμηθεύσει τους Δανούς με καλώδια υψηλής τάσης

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρισμού της Δανίας, Energinet, επέλεξε την Ελληνικά Καλώδια ΑΕ (Hellenic Cables) ως έναν από τους τρεις κατασκευαστές καλωδίων στη συμφωνία – πλαίσιο για υπόγεια συστήματα καλωδίων υψηλής τάσης (145-170 kV).

Εκτός από την προμήθεια καλωδίων υψηλής τάσης, η σύμβαση περιλαμβάνει όλες τις εργασίες, τον εξοπλισμό και τα υλικά που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τον εργοστασιακό έλεγχο, την μεταφορά, την επίβλεψη της τοποθέτησης καλωδίων, την εγκατάσταση των συνδέσμων και των τερματικών για τις ανάγκες του χερσαίου δικτύου υψηλής τάσης της Δανίας.

Η οκταετής σύμβαση (2020-2028) θα καλύψει μέρος των συνολικών αναγκών της Energinet, ενώ το εκτιμώμενο μήκος καλωδίων σε αυτό το διάστημα αναμένεται να είναι περίπου 4.200 χλμ. και θα διαμοιραστεί στους τρεις κατασκευαστές, είτε με άμεση ανάθεση, είτε με διαγωνισμούς ανάμεσα στους κατασκευαστές που συμμετέχουν στη συμφωνία – πλαίσιο. Τα καλώδια 145-170 kV θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Θήβα.

Πηγή: Topontiki.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + twelve =