αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική επιχείρηση που ξεκίνησε μέσα σε ένα νοικιασμένο παλιό ορνιθοτροφείο, και τώρα εξάγει σε 55 χώρες

Η ελληνική επιχείρηση που ξεκίνησε μέσα σε ένα νοικιασμένο παλιό ορνιθοτροφείο, και τώρα εξάγει σε 55 χώρες

H ISOMAT ΑΒΕΕ διαθέτει πλέον τρεις παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία κι επτά θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία.

Όταν ο πολιτικός μηχανικός Στέφανος Τζιρίτης ξεκίνησε την ISOMAT, γύρω στο 1980, με αφετηρία ένα νοικιασμένο παλιό ορνιθοτροφείο 250 τετραγωνικών μέτρων, φτιαγμένο από τσιμεντόλιθους και με ξύλινη στέγη, δεν είχε στη διάθεσή του παρά ένα ελάχιστο κεφάλαιο.

Διέθετε όμως «πολλή ενέργεια» και το όραμα, όπως λέει, να προσφέρει στην ελληνική αγορά ειδικά δομικά υλικά ελληνικής παραγωγής, αλλά γερμανικής ποιότητας, σε προσιτές τιμές, σε μια εποχή που τα περισσότερα προϊόντα του είδους ήταν εισαγόμενα και άρα πολύ ακριβά για να τα αποκτήσει με άνεση ο μέσος Έλληνας καταναλωτής.

Όπως διηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Στέφανος Τζιρίτης, μέχρι η ISOMAT να σταθεί στα πόδια της, χρειάστηκε να κάνει και ο ίδιος όλες τις δουλειές, από το να φορτώσει το φορτηγό με τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας μέχρι να συμμετάσχει στην παραγωγή και τη συσκευασία τους ή να βιδώνει τα κοντάρια σε βούρτσες.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ISOMAT ΑΒΕΕ διαθέτει πλέον τρεις παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία κι επτά θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως. Μάλιστα, στη διάρκεια των δύσκολων ετών της κρίσης -μεταξύ 2008 και 2016- η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ και αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ελλάδα κατά 36% -από 207 εργαζόμενους το 2008 έφτασε να απασχολεί σήμερα 281.

Σήμερα, η ISOMAT, που οι ενοποιημένες πωλήσεις της για το 2018 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 57 εκατ. ευρώ, έχει δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 14 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα (8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη επενδυθεί περίπου τα 4 εκατ.), Ρουμανία (5 εκατ. ευρώ, αναμένονται οι άδειες για την επένδυση) και Σερβία (1 εκατ. ευρώ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + thirteen =