αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνίδα της Google που κέρδισε το βραβείο για την «Γυναίκα της χρονιάς» το 2018

Η Ελληνίδα της Google που κέρδισε το βραβείο για την «Γυναίκα της χρονιάς» το 2018

Αναμφίβολα είναι μέσα στις Ελληνίδες που ξεχώρισαν το 2018. Πρόκειται για την Μαρίλη Νίκα, manager προγραμμάτων Πληροφορικής στα κεντρικά γραφεία Google στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναδείχθηκε “Γυναίκα της Χρονιάς” για το 2018 στο πλαίσιο του διαγωνισμού “FDM Everywoman in Technology Awards”.

Με εμπειρία εργασίας ήδη έξι ετών στην Google, η Μαρίλη σήμερα εργάζεται στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – ΑΙ) στο τμήμα του «ψηφιακού οδηγού» (Google Assistant) και συγκεκριμένα το αντικείμενο εργασίας της άπτεται στις τεχνολογίες φωνής των συσκευών Google Home, οι οποίες λειτουργούν ως «βοηθοί» για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μία από τις εργασίες που είχε αναλάβει η ίδια είναι η ένταξη 30 νέων γλωσσών στην «κατανόηση» της Google, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής γλώσσας αλλά και των greeklish.

Πώς είναι όμως να εργάζεται κανείς στη Google; Όπως εξηγεί η ίδια στο Fortune, οι ρυθμοί είναι μεν γρήγοροι, ωστόσο είναι στο «χέρι» του καθενός να ρυθμίσει το πρόγραμμά του. «Στην αρχή όταν βλέπεις πόσο άνετοι και φιλικοί είναι όλοι, αγχώνεσαι. Όσο περνά όμως ο καιρός, συνειδητοποιείς ότι ακριβώς επειδή αισθάνεσαι τόσο άνετα μπορείς να παράγεις και να έχεις ιδέες για να εφεύρεις καινοτόμα και έξυπνα προϊόντα μέσα από τις επιστήμες πληροφορικής». Κατά την ίδια, τα βασικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος εργαζόμενος για να ενταχθεί σε μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου είναι η επικοινωνία, το πνεύμα συνεργασίας και η ικανότητα κριτικής σκέψης και επίλυσης σοβαρών θεμάτων.

Η συμβουλή που θα έδινε η Μαρίλη στους νέους είναι να βρουν και να ακολουθήσουν την κλίση και το πάθος τους χωρίς να «φοβούνται» μήπως δεν τα καταφέρουν: «Συνήθως οι περισσότερες ευκαιρίες για εξέλιξη και δια βίου μάθησης βρίσκονται εκτός της προσωπικής μας ζώνης άνεσης».

Δεδομένου ότι η Μαρίλη επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικό επάγγελμα από αυτό που αρχικά σπούδασε, ενθαρρύνει όσους έχουν διαφορετικό υπόβαθρο να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους: «Συμβουλή μου είναι πώς ακόμη κι εάν κάποια/ος δεν εργάζεται στο αντικείμενο που πραγματικά αγαπάει, καλό είναι να προσπαθεί να επιτύχει σε αυτό, ακόμη κι εάν επιλέξει να γυρίσει σελίδα στην καριέρα της/του. Οι περισσότερες εταιρείες θεωρούν πλεονέκτημα να διαθέτει ένας υποψήφιος διαφορετικές γνώσεις και υπόβαθρο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + fifteen =