αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ελληνίδα που έχει ταξιδέψει σε 40 χώρες «χωρίς δουλειά»

Η Ελληνίδα που έχει ταξιδέψει σε 40 χώρες «χωρίς δουλειά»

Έχει ταξιδέψει σε συνολικά 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Φτάνοντας μέχρι την Μαλαισία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Αλλά αυτό ίσως δεν είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην ιστορία της Ελευθερίας Γιαγή. Όπως διαβάζουμε στο blog της, Ελεύθερη Ζωή, ταξιδεύει «χωρίς δουλειά». Πως ακριβώς μπορεί να συμβεί αυτό; Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως έχει καταφέρει να ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη με αυτό το μοντέλο, ενώ μας παραθέτει και μερικές από τις travel ιστορίες της.

Με τι ασχολούσασταν πριν επαγγελματικά, και πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε να ταξιδεύετε στον κόσμο;

Είμαι δασκάλα χορού. Η αγάπη μου για την ασιατική κουζίνα και τα μασάζ με οδήγησαν να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, στην Ταϊλάνδη. Μου άρεσε το πόσα καινούρια πράγματα είδα και το στοιχείο της εξερεύνησης και ήθελα να επισκεφθώ μετά και άλλες χώρες.

Μπαίνοντας στο blog σας βλέπουμε με μεγάλα γράμματα την φράση: «Ταξιδεύοντας χωρίς δουλειά». Πως ακριβώς έχετε καταφέρει να ταξιδεύετε με αυτόν τον τρόπο;

Το ”χωρίς δουλειά” σημαίνει ουσιαστικά ότι δεν έχω μόνιμη δουλειά, όπως την θεωρεί ο περισσότερος κόσμος. Έτσι έχω απεριόριστο χρόνο για ταξίδια και γενικότερη ελευθερία στη ζωή μου. Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ το μακρινό μέλλον και οργανώνω την ζωή μου ανά έναν μήνα την φορά. Δουλεύω περιστασιακά κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου και τις περισσότερες φορές ανταλλάζω λίγες ώρες εργασίας με την διαμονή και την διατροφή μου, μέσω ιστοσελίδων που είμαι μέλος.

Μέχρι σήμερα σε πόσες χώρες έχετε πάει; Πείτε μας και μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αν θέλετε

Έχω πάει συνολικά σε 40 χώρες, στο Μαρόκο και την Μαλαισία έχω πάει από 2 φορές και έχω δουλέψει και ζήσει εκεί, ενώ στην Ταϊλάνδη που είναι η αγαπημένη μου έχω πάει 5 φορές. Οι πιο μακρινές ήταν η Ιαπωνία, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και η Ισλανδία.

Ποια είναι η γνώμη σας για όλη αυτή την τάση με τους travel influencers που βλέπουμε να αναπτύσσεται ταχύτατα;

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι αναγκάζει τους ανθρώπους σε μια αφύσικη ζωή- όλοι αυτοί δηλαδή που ασχολούνται με τα social media, όπου συνεχώς πρέπει να ανταγωνίζεσαι για την καλύτερη φωτογραφία, το πιο εντυπωσιακό μέρος, τα πιο όμορφα ρούχα, αντί να απολαμβάνουν το μέρος και την στιγμή.

Μεταξύ άλλων, έχετε κάνει και ένα ενδιαφέρον road trip με βαν εντός Ελλάδας. Πως ήταν αυτή η εμπειρία; Μπορεί ένα τέτοιο travel μοντέλο να συνδυαστεί, άραγε, και με remote εργασία από ένα laptop;

Μου άρεσε πολύ και δεν με δυσκόλεψε καθόλου, θα μπορούσα να ζω έτσι μόνιμα. Σε ανεπτυγμένες χώρες μπορεί να συνδυαστεί, σε αναπτυσσόμενες χώρες έχω παρατηρήσει ότι κουράζει η έλλειψη υποδομών, όπως γρήγορη και σταθερή ταχύτητα ίντερνετ.

Έχετε κάποια αστεία ή περίεργη ιστορία που να θυμάστε από τα ταξίδια σας;

Στο Λάος έφτασα μόλις είχαν κλείσει στο κέντρο προστασίας ελεφάντων, αλλά μου έκαναν την χάρη να με πάνε βόλτα με ελέφαντα. Ο οδηγός σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να κάνει διάλλειμα και να βάλει εμένα να οδηγήσω τον ελέφαντα!!!

Στο Μαρόκο έμενα σε ένα χωριό στην ερημιά, χωρίς λεωφορεία και πηγαίναμε στην αγορά με τα
γαϊδουράκια.

Στην Ουγκάντα γέλασα πάρα πολύ μαζί με τους ντόπιους που είχαν όλοι χιούμορ και καλή
διάθεση.

Τα παράξενα και αηδιαστικά φαγητά κάθε χώρας πάντα είναι αστεία υπόθεση!

Πολλοί θεωρούν ότι τα ταξίδια είναι ένα «ακριβό σπορ». Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι; Και επίσης ποια μικρά tips θα δίνατε εσείς έτσι ώστε να κάνει κάποιος ταξίδια με low budget;

Δεν ισχύει.

Συμφέρει να ταξιδεύει κάποιος συνεχόμενα από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα η πτήση μου από Ντουμπάι προς Ινδία ήταν μόνο 80 ευρώ, αλλά αν επέστρεφα πίσω στην Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσω γύρω στα 250 ευρώ. Από Ταϊλάνδη προς Ιαπωνία πλήρωσα 160 ευρώ, ενώ αν ήμουνα στην Ελλάδα θα μου στοίχιζε τουλάχιστον 300 ευρώ γα Ιαπωνία.

Να γίνονται μέλη σε διάφορα γκρουπ στο facebook που αφορούν τον προορισμό τους και προσφορές εργασίας. Πολλές φορές έχω φωτογραφίσει ένα ξενοδοχείο και έχω μείνει δωρεάν ή είχα έκπτωση. Άλλες φορές είχα έκπτωση ή δωρεάν φαγητό σε εστιατόρια απλά μοιράζοντας φυλλάδια ή βοηθώντας την ημέρα των εγκαινίων. Ανάλογα τα προσόντα σας μπορείτε και μόνοι σας απλά να πάτε σε ένα μέρος και να τους προτείνετε να τους βοηθήσετε για λίγες ώρες με κάποιο αντάλλαγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 4 =