αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελλάδα αποκτά εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων- Παρουσιάστηκε η επένδυση της Next.e.GO (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα αποκτά εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων- Παρουσιάστηκε η επένδυση της Next.e.GO (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι πλέον επίσημο: Η Next.e.GO θα δημιουργήσει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Σε διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, παρουσιάστηκε το σχέδιο και οι στόχοι της επένδυσης μαζί με ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής της. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 30.000 οχημάτων ετησίως, με μέγιστο αριθμό τις 45.000.

Η επένδυση αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Ωστόσο προς το παρόν δεν ανακοινώθηκε επίσημα η τοποθεσία στην Ελλάδα όπου θα δημιουργηθεί το εργοστάσιο.

Το ύψος της επένδυσης στη φάση εκκίνησης, εκτιμάται στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να απασχολεί 1.000 υπαλλήλους αρχικά, ενώ σε 5.500 θα ανέρχονται οι έμμεσες θέσεις στο ευρύτερο υποστηρικτικό της επένδυσης οικοσύστημα. Βάσει των εκτιμήσεων η πλήρης συμφωνία θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων 3 – 6 μηνών.

Προβλέπεται επίσης, η ίδρυση Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα συνδέει την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή.

Η εταιρία ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2015 από τον καθηγητή Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν. Έκανε το δικό της δυναμικό ξεκίνημα και έφτασε να έχει αξία άνω του 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο ελλείψει κεφαλαίων και με δεδομένα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 την Άνοιξη της περσινής χρονιάς υπέβαλλε αίτηση αφερεγγυότητας στις αρχές της χώρας.

Τελικά οι καινοτομικές της προτάσεις και η προοπτική τους στο νέο τοπίο αυτοκινήτου, αυτόν της ηλεκτροκίνησης, ήταν ικανές για να έλξουν την επένδυση της ολλανδικής nd Industrial Investments BV, μέλος του nd Group BV, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο.

Η νέα εταιρεία μετονομάστηκε σε Next.e.GO Mobile SE έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την e.GO Mobile AG, και τις θυγατρικές της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 7 =