αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Εθνική Τράπεζα κλείνει 13 καταστήματα της- Οδηγούνται στην έξοδο πολλοί υπάλληλοι

Η Εθνική Τράπεζα κλείνει 13 καταστήματα της- Οδηγούνται στην έξοδο πολλοί υπάλληλοι

Παρελθόν θα αποτελέσουν 13 καταστήματα της Εθνικής τράπεζας σε θεσσαλικές πόλεις και κωμοπόλεις, καθώς η διοίκηση του ομίλου τα κλείνει υλοποιώντας πλάνο εξοικονόμησης πόρων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του Thessaliaeconomy.gr, λουκέτα πρόκειται μπουν στα καταστήματα Βελεστίνου, Σοφάδων, Αγιάς, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές τα ονόματα των οποίων δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν πάντως και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες επιλέγοντες να ωθήσουν τους πελάτες τους στην ψηφιακή εποχή και στην εξυπηρέτηση μέσω διαδικτύου.

Συνολικά στο δίκτυο των Ελληνικών τραπεζών θα κλείσουν περισσότερα από 800 καταστήματα και χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι –τουλάχιστον 7.000- θα δουν την έξοδο. Προ κρίσης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ήταν 64.152 σε 3.888 καταστήματα.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο, το δίκτυο της κάθε συστημικής τράπεζας θα αριθμεί στα 250 με 300 καταστήματα. Στο τέλος του 2017 –σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών- οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είχαν δίκτυο 1.972 καταστημάτων. Περισσότερα λοιπόν από 800 καταστήματα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι κοντά στη σύνταξη θα αποχωρήσουν με πρόσθετο bonus και από τα προγράμματα εθελουσίας, τα οποία θα συνεχίσουν να «τρέχουν», μέχρι να στερέψουν οι δεξαμενές εργαζομένων από «παλιάς κοπής» υπλλήλους και οι τράπεζες στελεχωθούν με «νέο αίμα».

Ενώ θα πρέπει να βρεθεί λύση και με τους εργαζόμενους που απέχουν πολλά έτη από το να βγουν στην σύνταξη.

Μεγαλύτερη συρρίκνωση καταστημάτων αναμένεται όσο αυξάνει η χρήση του mobile banking, ενώ ήδη λειτουργούν πιλοτικά αυτοματοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα που εξυπηρετούν τους πελάτες μέσω διαδικτύου χωρίς τη ζωντανή παρουσία υπαλλήλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =