αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Εθνική Τράπεζα ετοιμάζει νέο «ψαλίδι» στο προσωπικό της. Στόχος να μείνει με 7.000 εργαζόμενους

Η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζει νέο «ψαλίδι» στο προσωπικό της. Στόχος να μείνει με 7.000 εργαζόμενους

Την περαιτέρω μείωση του εν Ελλάδι προσωπικού του ομίλου Εθνικής, ώστε να υποχωρήσει στις 7.000 εργαζόμενους, προβλέπει το σχέδιο μετασχηματισμού, το οποίο θα ανακοινώσει η διοίκησή του, τον επόμενο μήνα, σε επενδυτική ημερίδα στο Λονδίνο.

Αυτό προανήγγειλε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της τράπεζας Κ. Μιχαηλίδης, σε χθεσινή άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων και επιβεβαίωσε σήμερα το Euro2day.gr.

Το προσωπικό του εν Ελλάδι ομίλου, μετά την αποχώρηση περίπου 600 εργαζομένων με τα περσινά κίνητρα εθελουσίας, έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 10.000. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία όμως πρέπει να πωληθεί ως το τέλος του 2020, βάσει της παράτασης υλοποίησης συγκεκριμένων δεσμεύσεων του πλάνου αναδιάρθρωσης που εξασφάλισε από την DG Comp η Εθνική.

Πέραν της μείωσης προσωπικού που θα επέλθει από την πώληση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο όμιλος θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό του σε βάθος 2ετίας, κατά περίπου 1.900 άτομα, ώστε ο αριθμός τους να διαμορφωθεί σε περίπου 7.000.

Ένα μέρος του προσωπικού είναι πιθανόν να αποχωρήσει, μέσω της ανάθεσης διαχείρισης των NPEs σε ανεξάρτητη πλατφόρμα, εφόσον η Εθνική ακολουθήσει την τακτική των άλλων συστημικών τραπεζών, ενώ οι υπόλοιποι θα φύγουν μέσω στοχευμένων κινήτρων πρόωρης αποχώρησης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + thirteen =