αρχικηVIRALΗ Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει στο Σταύρος Νιάρχος και στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο

Η Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει στο Σταύρος Νιάρχος και στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει τόσο στη νέα της έδρα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όσο και στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο στο κέντρο της πόλης και προσφέρει στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό διευρυμένες συλλογές, σύγχρονες υπηρεσίες και Δανειστικό Τμήμα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο νέο κτίριο οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις συλλογές περιοδικών, χειρογράφων και στο Δανειστικό Τμήμα. Από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 θα έχουν πρόσβαση και στο σύνολο των συλλογών της ερευνητικής βιβλιοθήκης. Επίσης, την ίδια μέρα επαναλειτουργεί και το Βαλλιάνειο ως αναγνωστήριο εφημερίδων και ως πύλη πληροφόρησης με υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου μετεγκατάστασης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και ανταποκρίνονται στο όραμα της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού της. Το ΙΣΝ δημιούργησε το ΚΠΙΣΝ, το οποίο περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΙΣΝ υποστήριξε την ΕΒΕ στη μετάβασή της στο ΚΠΙΣΝ με δωρεά, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκαν και οι ψηφιακές της υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΒΕ συγκαταλέγονται: το Ενιαίο Σύστημα Πιστοποίησης Αναγνωστών, η Πλατφόρμα Ψηφιακών Συλλογών, ο νέος ιστοχώρος, ο νέος ηλεκτρονικός κατάλογος, η Υπηρεσία Ενιαίας Αναζήτησης Πηγών και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =