αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ΕΕ εντόπισε πρόβλημα στον τρόπο που το Facebook χρησιμοποιεί το marketplace του

Η ΕΕ εντόπισε πρόβλημα στον τρόπο που το Facebook χρησιμοποιεί το marketplace του

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το διάσημο marketplace του Facebook είναι πιθανό να παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της ΕΕ, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό στις αγορές διαδικτυακών μικρών αγγελιών, κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της.

«Η Επιτροπή διαφωνεί με το γεγονός ότι η Meta συνδέει την υπηρεσία διαδικτυακών μικρών αγγελιών, Facebook Marketplace, με το προσωπικό της κοινωνικό δίκτυο, το Facebook. Η Επιτροπή ανησυχεί επίσης ότι η Meta επιβάλλει αθέμιτους όρους συναλλαγών στους ανταγωνιστές του Facebook Marketplace για δικό της όφελος», ανέφερε η Κομισιόν σε δήλωση για την προκαταρκτική της άποψη. Η Κομισιόν καταλόγισε δηλαδή στη Meta ότι επιβάλλει άδικους όρους συναλλαγών σε ανταγωνιστικές εταιρείες διαδικτυακών απόρρητων διαφημίσεων, που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στο Facebook ή το Instagram.

Όπως είναι επίσης γνωστό, οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυτόματα πρόσβαση στο Marketplace «είτε το θέλουν είτε όχι».

Η αποστολή δήλωσης ενστάσεων δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας, είπε η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε παράβαση, θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =