αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ δύσκολη στιγμή: Πως να μεταφέρεις τα άσχημα νέα στην ομάδα

Η δύσκολη στιγμή: Πως να μεταφέρεις τα άσχημα νέα στην ομάδα

Είναι εύκολο τα πεις τα καλά νέα σε κάποιον. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να μεταφέρεις άσχημα νέα; Είτε αυτά αφορούν απολύσεις εργαζομένων, είτε στόχους που δεν πιάστηκαν, είτε ακόμα και καθυστερήσεις σε παραδόσεις στους πελάτες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν «εταιρικές μεθόδους» για να μεταφέρουν τα νέα. Για παράδειγμα, με ομαδικά emails ή τυποποιημένες ανακοινώσεις.

Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει την άλλη οπτική. Και λέει ότι πρέπει να μεταφέρεις ο ίδιος, ως leader, τα άσχημα νέα. Αυτοπροσώπως ή τέλος πάντων με όσο πιο άμεσο τρόπο μπορείς.

Αν έχεις να πεις κάτι αρνητικό στην ομάδα, κάνε μια ομαδική συνάντηση. Αν υπάρχουν και επί μέρους επιπτώσεις, κάνε και prive συναντήσεις. Αν δεν μπορείς να κάνεις όλο αυτό από κοντά, κάνε το με βιντεοκλήση ή τηλέφωνο.

Επέλεξε, δηλαδή, τρόπος με τους οποίους θα υπάρχει μια άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδραση με την άλλη πλευρά. Για να μπορέσεις να απαντήσεις σε ερωτήσεις ή να λύσεις προβλήματα (αν αυτό είναι δυνατό). Είναι σημαντικό στις δύσκολες στιγμές να βγαίνεις μπροστά, να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να δείχνεις ότι είσαι κοντά στην άλλη πλευρά, έτοιμος να κάνεις την κατάσταση όσο καλύτερη γίνεται. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μια τυπική εταιρική ανακοίνωση.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 10 =