αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Δυτική Αττική αποκτά Προαστιακό- Οι σταθμοί 7 που θα δημιουργηθούν

Η Δυτική Αττική αποκτά Προαστιακό- Οι σταθμοί 7 που θα δημιουργηθούν

Η Δυτική Αττική αποκτά Προαστιακό, έπειτα από την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, η εν λόγω επένδυση συνεπάγεται την κατασκευή νέας γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου, μήκους 36 χλμ. στα δυτικά της Αθήνας, από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον ΣΣ Μεγάρων.

Κατά τη λειτουργία του θα εξυπηρετεί τις κατοικημένες περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Λουτρόπυργου, καθώς και Νερακίου, Νέας Περάμου και Μεγάρων.

Επιπροσθέτως, θα εξυπηρετεί και τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής προβλέπονται οι ακόλουθοι σταθμοί:

• ΕΛΠΕ Ασπροπύργου,

• Ασπροπύργου,

• Βαμβακιάς,

• Ελευσίνας,

• ΕΛΠΕ Ελευσίνας,

• Λουτρόπυργου,

• Νέας Περάμου.

Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση και τη σηματοδότηση μετά τις διασυνδέσεις με το ΣΚΑ – Κιάτο.

Παράλληλα, θα συνδέει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σε όλο το μήκος, η νέα ΣΓ προβλέπεται με διατομή μονής ΣΓ. Ειδικότερα το τμήμα Λιόσια – ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, η γραμμή έχει μελετηθεί προκειμένου να υπάρχει μελλοντικά η δυνατότητα διπλασιασμού με αξονική απόσταση 3,80 μ., χωρίς ο σχεδιασμός αυτός να θίγει την εν λειτουργία μονή ΣΓ.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται και η μελέτη αποκατάστασης των κάθετων οδικών διελεύσεων που θίγονται από την αναβάθμιση της υφιστάμενης Σ.Γ.

Επιπρόσθετα, θα εξυπηρετεί το φορτίο μεταφοράς των εμπορευμάτων για τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για διέλευση επιβατών στις γραμμές του υφιστάμενου Προαστιακού Σιδηροδρομικού Δικτύου (ΣΚΑ – Κιάτο, Α. Λιοσίων και σταθμός Μεγάρων).

Έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης για να λάβει χρηματοδότηση 80,5 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), με την προκήρυξή να προγραμματίζεται στις 3 Δεκεμβρίου, με προοπτική υπογραφής της σχετικής σύμβασης σε σχεδόν έναν χρόνο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + three =