αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ δουλειά, η τεχνολογία και τα άλλα: Τα 6 πράγματα από τα οποία πρέπει να «αποσυνδέεσαι» κάθε ημέρα (έστω για λίγο)

Η δουλειά, η τεχνολογία και τα άλλα: Τα 6 πράγματα από τα οποία πρέπει να «αποσυνδέεσαι» κάθε ημέρα (έστω για λίγο)

Οι ρυθμού στους οποίους ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας είναι πολύ γρήγοροι. Και θεωρούν πως αν κάνουν πολλά πράγματα μέσα σε μια ημέρα, θα είναι πιο παραγωγικοί συνολικά. Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Το να είσαι φουλ απασχολημένος, δεν σημαίνει ότι είσαι και φουλ παραγωγικός.

Μην ξεχνάς ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ένα σπριντ, αλλά ένας μαραθώνιος. Αν λοιπόν ξεκινήσεις και πας κάθε ημέρα στο «κόκκινο» είναι πιθανό να μην αντέξεις μέχρι το τέλος. Επίσης, μέσα σε ένα τέτοιο χαοτικό τοπίο, είναι σίγουρο ότι θα παραβλέψεις σημαντικά tasks. Απλά και μόνο επειδή είσαι… πολύ απασχολημένος.

Το Thrive Global έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Και παραθέτει τα 6 πράγματα από τα οποία πρέπει να «αποσυνδέεσαι» κάθε ημέρα. Έστω και λίγο.

1# Δουλειά: Μπορεί να υπάρχει η άποψη που λέει ότι πρέπει να εργάζεσαι πολλές ώρες για να φτάσεις στην επιτυχία, όμως από την άλλη μεριά υπάρχει… και το burnout. Χρειάζεσαι σίγουρα κάποιες κενές ώρες μέσα στην ημέρα. Και κάποιες κενές ημέρες μέσα στην εβδομάδα. Α, και μην στέλνεις επαγγελματικά emails όταν είσαι για καφέ.

2# Τεχνολογία: Για αυτό έχουμε ξανά μιλήσει και σε άλλα άρθρα. Φρόντισε να μένεις μακριά από τις οθόνες για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα. Και σίγουρα για 1-2 ώρες πριν κοιμηθείς.

3# Άνθρωποι: Ναι οι φίλοι είναι πολύ χρήσιμοι. Όμως κάνει καλό να περνάς μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα εντελώς μόνος. Για να σκεφτείς και να κάνεις τα πλάνα σου με ηρεμία.

4# Φαγητό: Το υπερβολικό φαγητό δεν κάνει καλό. Ειδικά το fast food. Φρόντισε να τρέφεσαι με σωστό τρόπο και στην σωστή ποσότητα.

5# Γυμναστική: Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά είναι και αυτό μέσα στην λίστα. Διότι πολλοί άνθρωποι γυμνάζονται υπερβολικά. Φτιάξε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Και μην γυμνάζεσαι κάθε ημέρα. Χρειάζεται ξεκούραση.

6# Από το να είσαι ξύπνιος: Αν είσαι από αυτούς που κοιμούνται ελάχιστα ξανά σκέψου το. Ο ύπνος είναι βασικό «συστατικό» για να παραμένεις παραγωγικός. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos ή η Arianna Huffington κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − seven =