αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ διάσημη φωτογραφία κάτω από τα βολτ ήταν ψεύτικη: 15 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Nicola Tesla

Η διάσημη φωτογραφία κάτω από τα βολτ ήταν ψεύτικη: 15 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Nicola Tesla

Έχει αφήσει το όνομα του χαραγμένο στην ιστορία της επιστήμης. Ο Νίκολα Τέσλα ήταν Σέρβο-Αμερικανός εφευρέτης, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός. Εργάστηκε ως ηλεκτρικός μηχανικός στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1884. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε δίπλα στον Τόμας Έντισον, βελτιώνοντας πολλές από τις εφευρέσεις του. Όμως, οι διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν σύντομα στο χωρισμό τους.

Ο Τέσλα παραιτήθηκε το 1885 και ίδρυσε τη δική του εταιρία «Tesla Arc Light Company». Από το 1887 ως το 1894 σχεδίασε και κατοχύρωσε δεκάδες ευρεσιτεχνίες, συνεργαζόμενος με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Ουέστινγκχαουζ, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο σύστημα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο επιστήμονα άρχισε το 1895. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, η εταιρία του χρεοκόπησε. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Τέσλα γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός και κλειστός χαρακτήρας, ενώ συνήθιζε να περνάει όλη τη μέρα του πειραματιζόμενος με τα ραδιοκύματα, αλλά και με σεισμικά μηχανήματα, που ο ίδιος είχε κατασκευάσει.

Ο Τέσλα προσέφερε στην ανθρωπότητα εφευρέσεις όπως το εναλλασσόμενο ρεύμα, το πολυφασικό σύστημα, το πηνίο τέσλα, την ακτινογραφία, τα ραδιοκύματα, το ραδιόφωνο, το ραντάρ κ.α., ανοίγοντας το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό του πλανήτη. Το 1912 του απονεμήθηκε από κοινού με τον Τόμας Έντισον το βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Ωστόσο, αρνήθηκε να το δεχτεί, θεωρώντας υποτιμητικό το γεγονός ότι μοιραζόταν το βραβείο με «έναν απλό εφευρέτη».

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Τώρα θα δούμε μερικές άγνωστες πτυχές του γνωστού επιστήμονα. Στο παρακάτω βίντεο του Alux.com θα δεις 15 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τον Τέσλα. Κάποια από αυτά θα σε κάνουν να εκπλαγείς.  Όπως για παράδειγμα, ότι η διάσημη φωτογραφία με τον Τεσλα να κάθεται ατάραχος κάτω από τα ηλεκτρικά βολτ, ήταν ψεύτικη. Έτσι ώστε να αντλήσει κεφάλαια για το δημιούργημα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =