αρχικηVIRALΗ διάσημη σοκολάτα KitKat λάνσαρε την ροζ version της

Η διάσημη σοκολάτα KitKat λάνσαρε την ροζ version της

Αν κάποιος σας πει “κάνε ένα διάλειμμα”, πόσο πιθανό είναι να σκεφτείς σοκολάτα; Η KitKat είναι η πιο διάσημη ίσως σοκοφρέτα στον κόσμο, εν μέρει για το χαρακτηριστικό της σχήμα και σαφέστατα για την διάσημη καταγωγή της. Η σοκολάτα της Nestle απέκτησε πολύ πρόσφατα το ροζ αδερφάκι της, το οποίο αναμένεται εντός των ημερών να κάνει την εμφάνισή του στα ράφια της Μεγάλης Βρετανίας.

Μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως πρόκειται για μια ακόμη χρωστική που δίνει απολαυστικό χρώμα στη σοκολάτα. Πρόκειται για μια ειδική ποικιλία κόκκων κακάο, ονόματι ruby, που φύεται σε Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ισημερινό. Η ροζ KitKat βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία από τον Ιανουάριο, προϊόν πολυετούς έρευνας στα εργαστήρια της Nestle.

Ογδόντα και πλέον χρόνια μετά την ανακάλυψη της λευκής σοκολάτας, ο ελβετικός όμιλος Barry Callebut έκανε αίσθηση τον Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τη ροζ σοκολάτα, καρπό μακράς ερευνητικής εργασίας.

Στο στόμα αφήνει μια κρεμώδη και φρουτώδη γεύση που μοιάζει με βατόμουρο. Το χρώμα του ρουμπινιού επιτεύχθηκε με φυσικό τρόπο χωρίς προσθήκη χρωστικής ουσίας, αρωμάτων ή φρούτων, μόνο από κόκκους κακάο ποικιλίας ruby “που βρίσκονται μέσα στις κλασικές φυτείες (στον Ισημερινό, στη Βραζιλία, στην Ακτή Ελεφαντοστού)”, εξηγεί η Ακίκο Χάρα, υπεύθυνη του Barry Callebut στην Ιαπωνία. “Η ομάδα μας χρειάστηκε δέκα και πλέον χρόνια για να σχεδιάσει αυτή τη μέθοδο”.

Η είδηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που “στερεί” την αποκλειστικότητα στα “τέσσερα δάχτυλα” και το χαρακηριστικό της σχήμα από την σοκολάτα.

Η τελική απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνει ότι η KitKat δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ιρλανδία και Πορτογαλία και για τον λόγο αυτό χάνει την αποκλειστικότητα του σχήματος των “τεσσάρων δακτύλων” σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, του οποίου η συμβουλή δεν είναι δεσμευτική, αλλά ακολουθείται γενικά, σημαίνει ότι το σχήμα KitKat είναι πλέον ανοικτό σε αντιγραφή από ανταγωνιστές.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 4 =