αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ διάσημη αλυσίδα πίτσας Franco Manca έρχεται στην Ελλάδα- Στο project και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης

Η διάσημη αλυσίδα πίτσας Franco Manca έρχεται στην Ελλάδα- Στο project και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης

Στην Ελλάδα «αποβιβάζεται» η η βρετανική πιτσαρία Franco Manca. Με την αρχή να γίνεται από την Αθήνα σύντομα. Όπως ανακοίνωσε η Fulham Shore, o όμιλος στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες εστιατορίων Franco Manca και Real Greek, έχει υπογράψει συμφωνία δικαιόχρησης (franchise) για επέκταση στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συμφωνία έχει υπογραφεί με ομάδα ανθρώπων της τοπικής αγοράς εστίασης και επενδυτές.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, επικεφαλής είναι ο James Ravano, τον οποιο περιγράφουν ως «Έλληνα που εργάστηκε για 20 χρόνια στις αλυσίδες PizzaExpress και Zizzi», «ίδρυσε την Chillbox όταν ζούσε στην Βρετανία», ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και «τρέχει» την Soho Burger (με συνεργάτη τον γνωστό σέφ Δημήτρη Σκαρμούτσο) ως CEO της Ignite Restaurants, στην οποία ανήκουν και τα, επίσης, brands εστίασης Muchos Mexicanos και Nonna Rosa

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι στο project της Franco Manca στην Ελλάδα συμμετέχει και ο γνωστός σεφ Πάνος Ιωαννίδης.

Στην Ελλάδα έχουν ιδρυθεί το τελευταίο διάστημα δυο εταιρείες που φαίνεται πως αφορούν το εν λόγω εγχείρημα. Αναλυτικότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου ιδρύθηκε η «FRANCO MANCA Ε.Ε.» με εταίρους τον James Ravano (ομόρρυθμο) και τον -Managing Director της Fulham Shore- Nabil Mankarious (ετερόρυθμο), με έκαστο να συμμετέχει με 50%.

Στις 22 Οκτωβρίου συστάθηκε και η «FRANCO MANCA GR Ι.Κ.Ε.» με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 405.000 ευρώ. O James Ravano διατηρεί το 40% αυτής της εταιρείας και ο Νabil Mankarious το 20%. Aπο 6,67% έκαστος έχουν οι αδελφοί Βαγγέλης και Γιάννης Λιάσκος (Basegrill, Hoocut, Cookoovaya, Τραβόλτα) και μερίδιο 6,66% διατηρεί η Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου (Basegrill), με την συγκεκριμένη τριάδα να ελέγχει συνολικά 20% της εταιρείας. Το υπόλοιπο 20% μοιράζεται ισομερώς (από 5%) στους επιχειρηματίες Frederic Jakoumis, Κωνσταντίνο Πατέρα και Χρυσούλα Πασχαλιδου και τον γνωστό chef Πάνο Ιωαννίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο chef δεν κατέβαλλε κάποιο χρηματικό ποσό για την συμμετοχή του στο μετοχικό σχήμα αλλά θα παρέχει Κnow How στην εταιρεία για τα επόμενα 12 χρόνια, με την συνεισφορά του αυτή να αποτιμάται σε 95.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μερίδιο 5%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =