αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Η δεξιότητα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι του μέλλοντος»: Δύο κορυφαία στελέχη της Google προβλέπουν

«Η δεξιότητα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι του μέλλοντος»: Δύο κορυφαία στελέχη της Google προβλέπουν

Οι τεχνολογικέ εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα,.Kαι σίγουρα επηρεάζουν την αγορά εργασίας. Πως ακριβώς θα είναι, άραγε, οι εργαζόμενοι του μέλλοντος και τι δεξιότητες θα πρέπει να διαθέτουν; Την απάντηση σε αυτό το κομβικό ερώτημα έδωσαν δύο κορυφαία στελέχη της Google, παρευρισκόμενοι σε εκπομπή του CNBC. Μιλάμε για τον executive chairman, Eric Schmidt, και τον σύμβουλο του CEO, Jonathan Rosenberg.

«Νομίζω μια βασική γνώση των data analytics, είναι εξαιρετικά σημαντική για την επόμενη γενιά νέων ανθρώπων. Εκεί βαδίζει ο κόσμος» σημείωσε ο Schmidt.

Και εξήγησε: «Με τον όρο data analytics, εννοώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν μια βασική γνώση για το πως δουλεύουν τα στατιστικά και τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτά». Η εστίαση εκεί, θα βοηθήσει πολύ τις επιχειρήσεις στο μέλλον. Έτσι αυτές θα ψάξουν να προσλάβουν τους κατάλληλους ανθρώπους. Ένα παρόμοιο πλάνο εφαρμόζει και η Google για να καταφέρει να είναι καινοτόμος.

Σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics (BLS), οι θέσεις εργασίας που θα αφορούν άτομα με ανάλογες δεξιότητες, θα αυξηθούν κατά 30% μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Αύξηση, δηλαδή, πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο. Τέτοιοι εργαζόμενοι είναι ικανοί να εντοπίσουν τα trends και τις τάσεις της αγοράς, χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως: Excel, SAS, SQL και Tableau.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 7 =