αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΔΕΗ πουλά 700.000 πελάτες σε ιδιωτικές εταιρίες

Η ΔΕΗ πουλά 700.000 πελάτες σε ιδιωτικές εταιρίες

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την πώληση χαρτοφυλακίου 600.000 έως 700.000 πελατών της ΔΕΗ σε ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, έδωσε ο πρόεδρος της δημόσιας επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Πτολεμαϊδα.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές για την πώληση μονάδων αν δεν ανοίξει η αγορά, δηλώνοντας την αντίθεσή του, τόσο για αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα όσο και για την αύξηση πρόσθετων ποσοτήτων προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Τη στήριξη του, στη θέση της κυβέρνησης, εξέφρασε, σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση του 17% της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ σε συνέντευξη Τύπου, και ερωτηθείς για τη σύσταση και πώληση θυγατρικών εταιριών της με πελατολόγιο απάντησε ότι «αυτήν την εβδομάδα θα επιλέξουμε ως σύμβουλο είτε την PWC είτε την Ernest & Young προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «εμείς πιστεύουμε σε αυτό σχέδιο και είμαστε σε επαφή με ενδιαφερόμενους και ανταγωνιστές μας ώστε να αποκτήσουν τους πελάτες».

Επιδίωξε να δώσει τη βαρύτητα του εγχειρήματος της ΔΕΗ και κυρίως τι εταιρίες αναζητά για αγοραστές του πελατολογίου: «Είναι άλλο πράγμα να διαχειρίζεσαι 50.000 πελάτες και άλλο να ανοιχτείς και να έχεις 600.000 με 700.000. Η αγορά ηλεκτρισμού είναι δύσκολη και η διαχείριση τέτοιου εύρους πελατολογίου δεν μπορεί να φέρει άμεσα κέρδη».

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα για την πώληση των πελατών, είπε πως αυτά θα εξεταστούν σε συνεργασία με τον σύμβουλο, και ενδεικτικά ανέφερε ότι είτε θα είναι εκπτώσεις στα τιμολόγια (σ.σ. από τον ιδιώτη προμηθευτή) είτε θα είναι η συμμετοχή της ΔΕΗ σε αυτές τις εταιρίες.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο πελατολόγιο που θα επιλεγεί να υπάρχουν και οφειλέτες της ΔΕΗ, ενώ πληροφορίες, θέλουν τον πρόεδρο να είναι ανοικτός ακόμη και στη συνεργασία με τους ιδιώτες προμηθευτές για την επιλογή πελατολογίου.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eleven =