αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Δανία φέρνει φόρο 6% στις πλατφόρμες τύπου Netflix

Η Δανία φέρνει φόρο 6% στις πλατφόρμες τύπου Netflix

Στη συμφωνία οι τηλεοπτικές υπηρεσίες streaming παγκόσμιας εμβέλειας όπως το Netflix, η Amazon και η Disney πρέπει να καταβάλουν φόρο 6% επί των εσόδων τους στη χώρα για να υποστηρίξουν την τοπική τηλεοπτική παραγωγή προχώρησαν οι δικαστικές αρχές στη Δανία, προκαλώντας αναστάτωση στις πλατφόρμες.

Το νομοσχέδιο, το οποίο συμφωνήθηκε το Σάββατο, έρχεται καθώς οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστήριξη για την τοπική τηλεοπτική και κινηματογραφική παραγωγή μετά τη ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας των υπηρεσιών ροής.

Η Δανία πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην παροχή καλών δημόσιων υπηρεσιών σε παιδιά και νέους, οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως πραγματική εναλλακτική λύση στις πλατφόρμες των τεχνολογικών κολοσσών και στο ξένο περιεχόμενο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού το Σάββατο.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το κατακερματισμένο τοπίο των μέσων μετά την είσοδο των παγκόσμιων υπηρεσιών ροής «μπορεί να αμφισβητήσει τη συνοχή και τον δημοκρατικό διάλογο στη χώρα μας».

Η Ελβετία και η Πορτογαλία έχουν θεσπίσει παρόμοια μέτρα και η Ισπανία πρόκειται να εισαγάγει επίσης κάποια εισφορά.

Οι υπηρεσίες streaming των ΗΠΑ έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρκετές παραγωγές στη Δανία. Πρόσφατα, το Netflix συνεργάστηκε με τον δανικό τηλεοπτικό φορέα DR για την παραγωγή της τέταρτης σεζόν του “Borgen” που προβλήθηκε φέτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eight =