αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ γυναίκα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και έγινε κορυφαία Instagrammer μαζί με τον σκύλο της

Η γυναίκα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και έγινε κορυφαία Instagrammer μαζί με τον σκύλο της

Πριν από 2 χρόνια, η Leslie Mosier είχε μια κανονική δουλειά. Ήταν freelance graphic designer και social media marketer, εστιάζοντας κυρίως στο πεδίο της μουσικής. Όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε, ότι το (ομολογουμένως εκφραστικό) σκυλί της, έπαιρνε περισσότερα likes από την ίδια, στα social media. Κάπου εκεί, αποφάσισε να μετατρέψει ακριβώς αυτό σε full-time δουλειά. Να ανεβάζει, δηλαδή, φωτογραφίες του σκύλου της, στα social media. Να αναπτύξει ένα μεγάλο κοινό και να βγάζει χρήματα.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Το προφίλ Doug The Pug, έχει 2,9 εκατ. followers στο Instagram, πάνω από 6 εκατ. στο Facebook, 667 χιλιάδες στο Twitter και πάνω από 91 χιλ. συνδρομητές στο YouTube. Το Instagram δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο στο οποίο δραστηριοποιείται, αλλά είναι το αγαπημένο της. Και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Όπως εξηγεί η ίδια στο αμερικανικό Entrepreneur.com, αρχικά είχε φτιάξει ένα δικό της προφίλ στο Instagram. Όμως διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες του σκύλου της, Doug, έπαιρναν πολύ περισσότερα likes και μάλιστα αναπαράγονταν από μεγάλα Instagram accounts για σκύλους. Γίνονταν viral! Έτσι αποφάσισε να κάνει τον σκύλο της πρωταγωνιστή.

Η Leslie Mosier έφυγε από την καθημερινή δουλειά της και αφοσιώθηκε πλήρως στο project της. Δεν είναι εύκολο να «τρέξεις» κάτι τέτοιο. Εξηγεί ότι δουλεύει αρκετές ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα. Έτσι ώστε να έχει συνεχώς νέο υλικό που θα δημοσιευτεί στα social media. Ανεβάζει φωτογραφίες δύο φορές την ημέρα. Και δεν έχει αφήσει καμία «κενή» ημέρα εδώ και δύο χρόνια.

Το επίσης σημαντικό στοιχείο στην ιστορία: Δεν έχει ξοδέψει χρήματα για διαφήμιση. Τα έκανε όλα οργανικά.

«Κάνουμε τα πάντα οργανικά. Είμαι υπερήφανη που δεν έχουμε ξοδέψει ποτέ χρήματα για διαφήμιση», σημειώνει η Leslie Mosier.

«Έχουμε κερδίσει τους περισσότερους οπαδούς με το να συνεργαζόμαστε με άλλους μεγάλους Instagrammers ή διασημότητες και προσωπικότητες. Κάθε φορά που κάνουμε αυτή τη ‘διασταύρωση’ του περιεχομένου, μας δίνει πάντα ένα νέο ακροατήριο», εξηγεί. Θυμάται μάλιστα μια τέτοια ανάρτηση που είχε κάνει ο Justin Bieber και της είχε αποφέρει 60.000 νέους ακολούθους.

Η πετυχημένη Instagrammer, παραθέτει και τη δική της συμβουλή, σε όσους σκέφτονται να εργαστούν σοβαρά πάνω στα social media. «Να είστε συνεπείς. Μην αφήνετε κενές ημέρες. Αν αφήσεις μια κενή ημέρα, τότε σκέψου ότι εκείνη τη στιγμή ένας οπαδούς σου δεν θα δει μπροστά του το όνομα σου και δεν θα κοινοποιήσει το περιεχόμενο σου με τους φίλους του», τονίζει.

“‪Are u gonna come cuddle or what‬?” -Doug

Posted by Doug The Pug on Sonntag, 22. Oktober 2017

“‪When u see tourists in ur favorite coffee shop‬” -Doug

Posted by Doug The Pug on Donnerstag, 19. Oktober 2017

“When ur little family finally becomes official” -Doug

Posted by Doug The Pug on Freitag, 20. Oktober 2017

“‪Here to steal all ur waffle fries‬” -Doug

Posted by Doug The Pug on Dienstag, 17. Oktober 2017

“‪When the hangover hits u‬” -Doug

Posted by Doug The Pug on Samstag, 14. Oktober 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − six =