αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ γυναίκα που απέκτησε εκατομμύρια, πουλώντας μεταχειρισμένα επώνυμα ρούχα στο eBay

Η γυναίκα που απέκτησε εκατομμύρια, πουλώντας μεταχειρισμένα επώνυμα ρούχα στο eBay

Η Corri McFadden ήταν φοιτήτρια στο τελευταίο εξάμηνο στο κολλέγιο της, όταν πήρε την απόφαση να δημιουργήσει μια καινοτόμο για την εποχή επιχείρηση. Και όντως, για το 2004 που μιλάμε, δεν ήταν τόσο συνηθισμένο για κάποιον αν πουλά μεταχειρισμένα ρούχα μέσω ίντερνετ, όπως γίνεται σήμερα.

Τι σκέφτηκε η McFadden: Να δημιουργήσει ένα eBay drop-off store. Ουσιαστικά ένα κατάστημα που θα επαναπουλά μεταχειρισμένα είδη, μέσω του eBay. Με το όνομα EDropOff. Πήρε την απόφαση να κάνει πραγματικότητα την ιδέα της. Παρόλο που αρκετοί τότε δεν πίστευαν ότι το εγχείρημα της θα έχει επιτυχία.

Για τρεις μήνες προετοίμαζε το επιχειρηματικό της σχέδιο. Επιλέγοντας μάλιστα να πετάξει στην Νέα Ορλεάνη για ένα Live event του eBay, αντί να παραστεί την ίδια ημέρα στην αποφοίτηση της στο κολλέγιο. Το σχέδιο της έμοιαζε αρκετά καλό. Και η νεαρή επιχειρηματίας έπεισε έναν τραπεζίτη να την χρηματοδοτήσει για να ξεκινήσει την επιχείρηση της.

Η ίδια αξιοποίησε άμεσα αυτά τα χρήματα. Νοίκιασε ένα φυσικό κατάστημα 600 τετραγωνικών στο Σικάγο, το οποίο περιελάμβανε και αποθήκη για τα προϊόντα. Ενώ την ίδια στιγμή επένδυσε κεφάλαια για να δημιουργήσει ένα website.

Η αρχή δεν ήταν τόσο εύκολη. Τα περισσότερα αντικείμενα που έφερναν διάφοροι άνθρωποι με σκοπό να προωθηθούν στο eBay δεν ήταν πολύ χρήσιμα. Έφερναν από πατίνια μέχρι και αλιευτικά εργαλεία. Σιγά, σιγά όμως η πελατειακή βάση αυξήθηκε.

«Ο καθένας είχε μια ιστορία να πει για τα αντικείμενα του» λέει η Corri McFadden. Η οποία πάντως απολάμβανε να ακούει τέτοιες ιστορίες.

Σύντομα η ίδια κατάλαβε ότι το καλύτερο εμπόρευμα, πάνω στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσει, είναι τα επώνυμα ρούχα. Αφού, όπως σημειώνει το Forbes, αυτά πωλούνταν πιο εύκολα και επίσης είχαν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Εδώ υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: πολλές κυρίες δεν ήθελαν να ξέρει ο κόσμος ότι πουλάνε τα προϊόντα που έχουν στην ντουλάπα τους. Εκεί, η McFadden σκέφτηκε μια καλή ιδέα. Τους προσέφερε μια υπηρεσία που οργανώνει την ντουλάπα τους και παράλληλα του κάνει μια προσφορά για κάποια επιλεγμένα κομμάτια που τυχόν θα ήθελαν να πουλήσουν. Χωρίς κανείς άλλος να μαθαίνει κάποια πληροφορία, δημόσια.

Αυτομάτως, οι δουλειές πήραν ανοδική τροχιά. Στη συνέχεια ήρθε και η οικονομική κρίση, η οποία έκανε τους ανθρώπους να θέλουν περισσότερο ρευστό. Έτσι πουλούσαν πολύ πιο εύκολα τα ρούχα ή αξεσουάρ που είχαν στην ντουλάπα τους και δεν τα χρειάζονταν. Η νεαρή επιχειρηματίας, βρέθηκε σιγά σιγά με ένα μεγάλο απόθεμα επώνυμων προϊόντων στην κατοχή της.

Έτσι να πωλούσε ξανά τα ρούχα γνωστών σχεδιαστών, μέσω του eBay. Βγάζοντας σημαντικό κέρδος την στιγμή που ήταν πρωτοπόρα σε αυτό το κομμάτι, για τα δεδομένα της εποχής.

Σήμερα, η επιχείρηση της πουλά περίπου 1.500 κομμάτια την εβδομάδα. Το 80% των πωλήσεων γίνεται μέσω δημοπρασιών. Ενώ το 20% είναι διαθέσιμο μέσω της επιλογής «Buy It Now» του eBay. Έχοντας πλέον αρκετά εκατομμύρια ως έσοδα από την επιχείρηση της. Σε όσους θέλουν να γίνουν… μεγιστάνες μέσω του eBay, η McFadden τους συμβουλεύει να ξεκινήσουν με παρόμοιο τρόπο σαν το δικό της. Στο ίδιο πεδίο. «Τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ είναι μια καλή κατηγορία για να ξεκινήσετε, γιατί όλοι τα έχουμε» λέει η πετυχημένη επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 13 =