αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Γουχάν τα κατάφερε: Δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με κορονοϊό στα νοσοκομεία της

Η Γουχάν τα κατάφερε: Δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με κορονοϊό στα νοσοκομεία της

Η Γουχάν τα κατάφερε. Η πόλη της Κίνας στην οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με Covid-19 στα νοσοκομεία της. Αυτό είπε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Ο κορονοϊός, ο οποίος πιστεύεται ότι προήλθε από αγορά στη Γουχάν στην οποία πωλούνταν άγρια είδη τον Δεκέμβριο, εξαπλώθηκε στη συνέχεια γρήγορα σε όλον τον κόσμο. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, εκ των οποίων σχεδόν το 90% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Η τελευταία είδηση είναι ότι από τις 26 Απριλίου ο αριθμός των νέων ασθενών με κορονοϊό στην πόλη ήταν μηδενικός, χάρη στις κοινές προσπάθειες της Γουχάν και ιατρικού προσωπικού από όλη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η πόλη αυτή έχει καταγράψει 46.452 κρούσματα νέου κορονοϊού, δηλαδή το 56% του συνόλου στην Κίνα. Επίσης είχε 3.869 θανάτους, δηλαδή το 84% του συνόλου στην Κίνα.

Η Γουχάν και η επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, τέθηκαν σε καραντίνα περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου για περισσότερο από δύο μήνες. Οι αρχές της πόλης εξακολουθούν να υποβάλουν τακτικά σε εξέταση τους κατοίκους της παρά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =