αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Γιώτης «ρίχνει» 1,6 εκατ. ευρώ και φτιάχνει κέντρο έρευνας και καινοτομίας

Η Γιώτης «ρίχνει» 1,6 εκατ. ευρώ και φτιάχνει κέντρο έρευνας και καινοτομίας

Στη δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Ερευνας και Καινοτομίας προχώρησε η γνωστή βιομηχανία τροφίμων «Γιώτης». Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ως στόχο να καλύψει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ινστιτούτο ασφάλειας τροφίμων όχι μόνο για τις ανάγκες της εταιρείας «Γιώτης», αλλά συνολικά για τον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, οι κτιριακές υποδομές του ινστιτούτου έχουν συνολικό εμβαδόν 1.305 τ.μ. με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό. Οι δράσεις του ερευνητικού κέντρου περιλαμβάνουν την εκπόνηση υψηλού επιπέδου έρευνας, την ανάληψη ερευνητικών έργων και την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Βασικοί στόχοι είναι η παροχή ποικίλου φάσματος υπηρεσιών για τη διασφάλιση της υγιεινής, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων.

Το ινστιτούτο αποτελείται από τρία ερευνητικά τμήματα: το μικροβιολογικό εργαστήριο, το εργαστήριο ενόργανης ανάλυσης και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Το ανθρώπινο δυναμικό απαρτίζεται από επιστήμονες, κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με σπουδές στη χημεία και τη μικροβιολογία τροφίμων. Το επιστημονικό προσωπικό του έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από τριάντα ερευνητικά προγράμματα, έχοντας ως αποτέλεσμα πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια.

Σημαντική ακόμα είναι η παρουσία του επιστημονικού προσωπικού στην κατοχύρωση συνολικά 35 Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και τριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), όπως επίσης η συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + five =