αρχικηVIRALΗ Γαλλία πέρασε νόμο που απαγορεύει… τα πλαστικά ποτήρια και πιάτα

Η Γαλλία πέρασε νόμο που απαγορεύει… τα πλαστικά ποτήρια και πιάτα

Η πρώτη χώρα παγκοσμίως που πέρασε νόμο, με τον οποίο απαγορεύονται τα πλαστικά ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και πιάτα, έγινε η Γαλλία, προωθώντας την κατασκευή τους από βιολογικής προέλευσης υλικά και την μετέπειτα κομποστοποίησή τους.

Ο εν λόγω νόμος θα τεθεί σε ισχύ το 2020 και είναι ενταγμένος στο φιλόδοξο σχέδιο της ενεργειακής μετάβασης για την πράσινη ανάπτυξη, το οποίο έχει στόχο η χώρα να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκαν οι οικολογικές οργανώσεις, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων.

“Καλούμε την Κομισιόν να κάνει το σωστό και να αναλάβει δράση κατά της Γαλλίας, η οποία παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς”, δήλωσε στο Associated Press ο Ίμον Μπέιτς, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Pack2Go Europe, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους κατασκευαστές πλαστικών προϊόντων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − five =