αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Γαλλία δημιουργεί ειδική Visa για startuppers, ανθρώπους της τεχνολογίας και tech investors

Η Γαλλία δημιουργεί ειδική Visa για startuppers, ανθρώπους της τεχνολογίας και tech investors

Μια κίνηση που αναμένεται να προσελκύσει ταλέντο και καινοτομία από όλα τα μέρη του κόσμου κάνει η Γαλλία. Ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τα digital θέματα στη χώρα, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας Visa η οποία θα αφορά startuppers, προγραμματιστές, ανθρώπους της τεχνολογίας και tech investors. Θα είναι διάρκεια 4 χρόνων, θα εκδίδεται άμεσα και θα δίνει την δυνατότητα στον οποιοδήποτε το επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί εντός Γαλλίας.

Αυτό φυσικά αφορά τους ανθρώπους που είναι πολίτες σε χώρες εκτός Ευρώπης. Αφού για τους Ευρωπαίους, δεν χρειάζεται κάποια Visa και αυτό θα παραμείνει ως έχει.

Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση η Γαλλία κάνει ένα «άνοιγμα» σε ανθρώπους που είναι εκτός Ευρώπης και θα ήθελαν να κινηθούν επιχειρηματικά στη Γαλλία. Για την ακρίβεια, τους κάνει την ζωή πιο εύκολη. Παράλληλα, όσοι εξασφαλίσουν το «εισιτήριο», θα μπορούν να συμμετέχουν σε επιχειρηματικούς επιταχυντές και διαγωνισμούς, όπως σημειώνει το Techcrunch.com.

Σε ότι αφορά αυτούς που θα πάνε να εργαστούν ως υπάλληλοι σε μια γαλλική εταιρία, σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να παραμείνουν απαραίτητα στην ίδια εταιρία σε όλη τη διάρκεια της Visa. Αν κάποιος είναι επενδυτής, θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα γαλλικό VC ή σε ένα διεθνές VC το οποίο θα δημιουργήσει γραφεία και στη Γαλλία. Το βέβαια ότι ότι όλα πλέον γίνονται πιο εύκολα στη Γαλλία και τα… καινοτόμα βλέμματα αναμένεται να στραφούν εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + sixteen =