αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Βραζιλία αναγκάζει την Apple να συμπεριλάβει φορτιστή στο iPhone 12

Η Βραζιλία αναγκάζει την Apple να συμπεριλάβει φορτιστή στο iPhone 12

Τα νέα iPhone 12 της Apple δε συμπεριλαμβάνουν φορτιστή στη συσκευασία τους και αυτό ήταν κάτι που εξόργισε αρκετούς δεδομένου του κόστους των συσκευών. Ωστόσο η Apple επικαλείται περιβαλλοντικούς λόγους για αυτήν την κίνηση. Φαίνεται όμως πως αυτοί οι λόγοι δεν κατάφεραν να πείσουν την Αρχή προστασίας καταναλωτών στη Βραζιλία (Procon-SP), η οποία αναγκάζει την Apple να συμπεριλάβει ένα φορτιστή με κάθε πώληση iPhone.

Η Procon-SP είχε εγκαλέσει την Apple ζητώντας το λόγο πίσω από την αφαίρεση του φορτιστή και αποδείξεις για το πώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει το περιβάλλον. Παρά τα επιχειρήματα της Apple, η Αρχή δεν πείστηκε και θεωρεί πως η πώληση ενός iPhone χωρίς το φορτιστή του ο οποίος θεωρείται βασικό χαρακτηριστικό, θα ήταν ενάντια στον Κώδικα Προστασίας Καταναλωτή της Βραζιλίας.

Επιπλέον, η Apple δε δίνει καμία εγγύηση πως θα προσφέρει υποστήριξη ίδιου επιπέδου σε καταναλωτές οι οποίοι θα αναγκαστούν να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν φορτιστές τρίτων. Η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση άμεσα, αλλιώς θα αρχίσει να πληρώνει πρόστιμο για κάθε μέρα που δεν την εφαρμόζει.

Ενώ η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο τη Βραζιλία, ίσως να δημιουργήσει προηγούμενο και για άλλες χώρες οι οποίες αντιτίθενται σε αυτήν την πολιτική της Apple.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + five =