αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Βίκος προχωρά σε επένδυση 22 εκατ. ευρώ στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Η Βίκος προχωρά σε επένδυση 22 εκατ. ευρώ στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Σε επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ προχώρησε η βιομηχανία αναψυκτικών «Βίκος Α.Ε.», επένδυση η οποία στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα mega plant στην Περιφέρεια της Ηπείρου, τριάντα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της κορυφαίας εταιρείας στην κατηγορία εμφιαλωμένου νερού. Πρόκειται για επένδυση που έρχεται σε συνέχεια επενδυτικού προγράμματος 47 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η εταιρεία την τελευταία επταετία.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης στο Καλπάκι Ιωαννίνων, εκεί όπου ήδη βρίσκεται το ένα από τα πέντε συνολικά εργοστάσια της εταιρείας, και έχει τη δυνατότητα να παράγει 20.000 γυάλινες φιάλες/ώρα και 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες/ώρα. Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 φιάλες ανά ώρα), φτάνοντας τη συνολική δυναµικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα. Η νέα εγκατάσταση καταλαµβάνει 8.800 τ.µ. (παρασκευαστήριο, εµφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και µε την ολοκλήρωση της νέας µονάδας η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας θα πλησιάζει τα 100.000 τ.µ.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η εταιρεία διαθέτει 4 εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, καθώς και ένα εργοστάσιο παραγωγής προπλασμάτων φιαλών (preforms) από PET και πωμάτων, έχοντας στην ουσία πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή.

Οι νέες επενδύσεις σε γραμμές παραγωγής και νέα προϊόντα και βεβαίως η ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς αρχικά πέρυσι και ειδικά φέτος είχαν ως συνέπεια πέρυσι η εταιρεία να κλείσει με κύκλο εργασιών 91 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 16,40% σε σύγκριση με το 2020, ενώ το 2022 αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 20%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + five =